Hlavní obsah

Akrobatické kopy trénuje a teď to vyšlo. Haraslín věří, že výkony Sparty budou gradovat

Zidanovka, centr a pohotová rána z voleje. Kombinace Awera Mabila a zakončujícího Lukáše Haraslína potvrdila vítězství fotbalové Sparty nad německým Stuttgartem v přípravném klání (2:0). „Zaslouženě,“ hlásí slovenský křídelník.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Lukáš Haraslín oslavuje svou branku v přátelském utkání se Stuttgartem.

Článek

Marbella (Od našeho zpravodaje) - „Jsem rád, že mi to tam padlo nůžkami. Na tréninku je zkouším často, mé oblíbené zakončení. Důležité ale je, že jsme se celkově ukázali v dobrém světle," hodnotí Haraslín první duel na soustředění ve španělské Marbelle.

Zatímco asistent Luboš Loučka moc spokojený nebyl a poukazoval zejména na mezery v presinku a obraně, Haraslín viděl klání možná trochu jinak.

„Důležité je, že jsme ukázali to, co děláme v tréninkovém procesu. Je to podstatné do dalších utkání, s týmem z bundesligy jsme odehráli výborný zápas. Byli jsme rychlí, přímočaří, dávali si kolmé nahrávky. To vše nás dovedlo k vítězství," chválí 26letý křídelník, jenž poprvé přišel na Letnou v roce 2021.

Spartu čeká před startem jarní části Fortuna ligy ještě pondělní duel s rakouským Salcburkem a následně domácí generálka proti Norimberku.

„Zápasy budou jen gradovat a výkonnost půjde nahoru. Můžeme cítit únavu, ale od toho je příprava, do ligy nám ještě nějaké dny zbývají a pevně věřím, že budeme stoprocentně připraveni," říká odhodlaně Haraslín.

Tréninkové prostředí fotbalové Sparty v MarbelleVideo: Jiří Lizec, Sport.cz

Na pozici křídla má ve Spartě novou konkurenci i v podobě zmíněného Australana Mabila. Sám ale větší tlak příliš nevnímá. „Pro mě je důležité, abych pokaždé odevzdal na trávníku maximum, konkurence je u nás ještě daleko větší. Musím se se vším popasovat, ideálně na to nemyslet a ukázat se v co nejlepším světle," má jasno.

Reklama