Hlavní obsah

Výkon nebyl optimální, drhly věci v obraně. Výhru berme s rezervou, upozorňuje Loučka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalp bundesligového týmu se rozhodně cení. Fotbalová Sparta porazila na soustředění v Marbelle v přátelském utkání Stuttgart 2:0 i díky parádní trefě Lukáše Haraslína.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent Luboš Loučka a trenér Sparty Praha Brian Priske během přátelského utkání s SFC Opava.

Článek

(Marbella, od našeho zpravodaje) - Asistent trenéra Luboš Loučka ale po utkání mírnil nadšení.

Jste spokojený s výkonem?

Čisté konto a výhra nad takovým soupeřem se počítá, ale bezprostředně po zápase nemůžu říct, že by výkon byl takový, jaký jsme chtěli.

Proč?

Chtěli jsme se zaměřit na některé věci, které tam dnes zkrátka nebyly. Samozřejmě Stuttgart je na konci přípravy, my v úplně jiné části. Výhra je super, ale berme ji trochu s rezervou.

Jaké prvky konkrétně nefungovaly?

Zejména v obranné fázi, v horním presinku. Musíme se na vše podívat detailně na videu a zapracovat na tom. Na můj vkus jsme nechali soupeře až moc jednoduše přijít na kruh nebo na naši polovinu. Pak bylo složité se z toho dostat.

Přesto Sparta neinkasovala a Stuttgart neměl snad jedinou vyloženou šanci.

Určitě jedno z pozitiv je, že jsme potvrdili, jak jsme silní a pevní v hlubším postavení. To se nám dařilo i poslední zápasy v lize.

Poločas odehrály posily Kaan Kairinen, Dimitrije Kamenovič a Awer Mabil. Předvedli hru, jakou jste od nich očekávali?

Všichni přinesli oživení a podali dobré výkony. Na první zápas to bylo fajn, ale stejně jako všichni naši hráči mají prostor ke zlepšení.

Na přátelské utkání byl zápas místy až moc vyhrocený, čekali jste něco podobného?

Jen jeden hráč od nich to zbytečně hrotil. Nemyslím, že zákroky byly za hranou. Z toho smutný nejsem a naštěstí se vše obešlo bez velkých zranění. Kdyby od začátku neječeli, zápas mohl být v klidu.

Tréninkové prostředí fotbalové Sparty v MarbelleVideo: Jiří Lizec, Sport.cz

Bez velkých zranění ano, ale střídat museli David Pavelka i Jan Kuchta. Jak na tom jsou?

Pavelka má tržnou ránu na noze, tekla mu krev. U Kuchtiče musíme počkat na vyšetření, teď nejsem schopen přesně říct, jaký je jeho stav.

Reklama