Hlavní obsah

Aktivita a jednoduchost, to je recept kouče Jarolíma na Spartu

PRAHA

Další šanci dobýt Letnou budou mít v pondělí fotbalisté pražské Slavie. V dohrávce 9. kola Gambrinus ligy se představí na hřišti Sparty, kde čtrnáct let nevyhrála. Kouč sešívaných Karel Jarolím má ale potíže. Nemůže počítat se čtveřicí zraněných, radost mu neudělala ani úterní prohra v Lize mistrů v Seville. „Chceme být aktivnější směrem dopředu a nehrát složitě,“ plánuje Jarolím.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Slávisté v týdnu nestačili v Seville na domácí FC a odvezli si ještě lichotivou porážku 2:4. Přesto lekce od lídra světového žebříčku klubů byla tvrdá. „Musíme se především vyvarovat spousty taktických chyb, ze kterých plynuly nebezpečné situace před naší brankou. Také standardní situace musíme důsledněji dohrávat. Chceme být aktivnější směrem dopředu a nehrát složitě,“ má o oblastech zlepšení jasno Jarolím.

Sparta ve čtvrtek postoupila z 1. kola Poháru UEFA, přes prohru v Seville ale slávisté odmítají soupeře označit jako favorita. „Nechci spekulovat o tom, kdo může být na koni. My se musíme vyvarovat chyb a na Spartě bodovat. Věřím, že my navážeme na předchozí výkony,“ vzpomněl Jarolím na výhru 7:1 nad Zlínem v posledním ligovém kole. Roli podle kouče nebude hrát ani to, že Sparta hrála pohárový zápas o dva dny později než Slavia. „Sparta je dobře trénovaná a určitě bude připravená. To by se muselo hrát dřív, než v pondělí.“

Oba celky mají potíže se zraněními, Sparta postrádá distancované Řepku s Abrahamem, zraněný je Hušek. Slávisté mají ještě o jednoho maroda víc, kvartet Šmicer, Brabec, Latka a Švento do zápasu jistě nezasáhne. Do pořádku by se naopak mohl dát Tavares. „Určitá šance u něj je. Rozhodne zítřek nebo neděle,“ popsal zdravotní stav francouzského záložníka Jarolím.

Slávistický trenér hodlá postavit i hráče, kteří v Seville vyhořeli. Nedařilo se zejména stoperu Šourkovi, hluboko pod svým průměrem zahrál i Suchý. Přesto by se mohli v pondělí objevit v základní sestavě. „Definitivní rozhodnutí ještě nepadlo. Někteří by druhou šanci měli dostat. Po jednom nevydařeném zápase je nemůžeme odepsat. K nějaké změně ale dojde,“ upozornil Jarolím.

Reklama

Související témata: