Hlavní obsah

Ani Kozák, ani Brandner, na hrotu nastoupil obránce. Škoda zahozených šancí, lituje po plichtě v Brně Kalabiška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zahajovacím utkání nového ligového ročníku v Brně nenastoupily v útoku fotbalistů Slovácka letní posily Kozák s Brandnerem ani mladík Vecheta. Hradišťský kouč Svědík nečekaně ukázal na Jana Kalabišku, který v poslední době nastupoval na postu krajního obránce. Pětatřicetiletý univerzál se na hrotu pral statečně a dostal se do několika šancí, avšak gól se mu vstřelit nepovedlo. Favorit se musel v souboji s nováčkem spokojit s remízou 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovácka Stanislav Hofmann (vlevo) a Jan Kalabiška.

Článek

Bylo pro vás nasazení do útoku velkým překvapením?

Ani ne. Nastoupil jsem tam už v posledním přípravném utkání s Ašdodem. Pár věcí se mi v něm povedlo. Z nácviků na trénincích před zápasem v Brně bylo jasné, že budu na hrotu i proti Zbrojovce.

Bylo přeškolení těžké?

Já jsem samozřejmě v minulosti v útoku nastupoval. Je to ale už dost dlouho. Snadné to tudíž nebylo. Hraju ale pod trenérem Svědíkem už dlouho, a tak vím, co požaduje po útočnících. Je tam jiný presink i pohyb než v defenzívě. Podařilo se mi dostat do několika šancí, jenže jsem je bohužel neproměnil. Kdybych dal gól, jelo by se nám domů asi veseleji. Příště musím skórovat, abychom brali všechny tři body. Výsledkově ani herně nedopadl zápas v Brně úplně podle našich představ.

Měli jste na vítězství?

Většinu střetnutí jsme měli víc ze hry. Vytvořili jsme si i víc šancí. Bohužel zápas dopadl tak, jak dopadl. Tedy plichtou.

Hrálo se nahoru dolů. Zaběhal jste si hodně?

Je to tak. Náročnost zvyšoval měkký terén po vytrvalém dešti. Dopředu jsme ale věděli, že to bude se Zbrojovkou těžké utkání.

Předpokládáte, že jste v útoku jen zaskočil?

Netuším. Záleží na trenérovi, zda příště nastoupím vpředu, v obraně nebo zůstanu třeba na lavičce. Pokud bych to měl ale odhadnout, předpokládám, že jde pouze o dočasné řešení.

Vypadá to, že jediné místo v sestavě, na němž jste ještě v profesionální kariéře nenastoupil, je už pouze post brankáře, že?

Myslím, že jsem ještě nikdy nehrál ani stopera. (smích)

Jak vidíte kvalitu vašeho mužstva ve srovnání s minulou sezonou, v níž jste skončili v lize čtvrtí a triumfovali jste v Českém poháru?

Myslím, že to vyjde zhruba nastejno. Otázkou je, zda se nám povede nahradit góly Venci Jurečky, který odešel do Slavie. V Brně jsem to mohl vzít na sebe já, ale bohužel se nezadařilo.

Ve čtvrtek vás čeká v Istanbulu úvodní střetnutí třetího předkola kvalifikace Evropské ligy proti Fenerbahce. Těšíte se?

Jasně. Uvidíme, kolik přijde lidí a s čím domácí vyrukují. Osobně si myslím, že na nás hned zkraje vlítnou. Čeká nás mimořádně náročné utkání.

Disciplinární komise UEFA řeší, zda neuzavře Fenerbahce některý sektor v hledišti za nevhodné chování istanbulských fandů v duelu předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev. Pomohlo by vám to?

Asi ano. Ale na druhé straně člověk hraje fotbal i proto, aby si užil tu fantastickou atmosféru před plnými tribunami.

Váš kapitán Kadlec i záložník Trávník toho v minulosti v Turecku hodně odehráli. Už vám dali nějaké rady?

Zatím ne. Doteď jsme měli v hlavách jen ligový zápas se Zbrojovkou. Nyní už ale přepneme na evropský pohár.

Reklama

Související témata: