Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Baníkovci ukázali, jak vypadá rána do vlastní nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí debakl Baníku 0:3 s Olomoucí v úvodním kole sezony nejde omluvit. Je to malér. A je jedno, že mimo hru jsou nejlepší střelec Ladislav Almási či stopeři David Lischka a Jaroslav Svozil. Že úplně fit zřejmě není ani očekávaný defenzivní štít Ladislav Takács. Baník se měl se vstupem do sezony vypořádat zcela jinak. Ukázat, že je opravdu na prahu nové éry. Místo toho svěřenci Pavla Vrby vyslali svým fanouškům dost nejasný vzkaz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Vrba během úvodního kola ligy moc radosti neměl. Spíše se zlobil.

Článek

Proti Olomouci působili nesehraně, chyběl důraz, přesnost, odvaha..., prostě takřka všechno, čím by se měli na hřišti prezentovat. A skvěle nachystaná Olomouc toho dokázala perfektně využít.

Na druhou stranu je potřeba zdůraznit, že Pavel Vrba je sice skvělý trenér, není ale čaroděj. Pokud se někdo domníval, že jeho příchodem se z Baníku stane elitní ligový klub stejně rychle, jako dokáže Harry Potter vykouzlit svého Patrona, mýlil se. A utkání proti Sigmě ukázalo v plné nahotě to, na co Vrba nenápadně od svého příchod poukazoval.

Baník aktuálně na to, aby patřil k favoritům ligy nemá. Nezapomínejme na to, že stejní hráči už více jak tři roky neporazili Slavii, Plzeň ani Spartu. A to se bez velké finanční investice do hotových hráčů těžko změní za pár měsíců. Majitel Baníku Václav Brabec ale miliony do nákupů sypat nechce. I proto v létě v Ostravě žádnou hvězdnou posilu nepřivítali.

„Zázraky se dějí, ale ne vždy. Měli bychom si dávat postupné cíle. Baník v minulé nezklamal, postoupil do šestky, což je celkem úspěch. Já na to chci navázat, to by měl být první krok. Chci postoupit do šestky a pak se můžeme bavit o dalších cílech. Po základní části, když dopadne dobře, si třeba můžeme říct víc," opakoval před novináři v různých obměnách Vrba.

Ovšem i tento cíl bude podobnými výkony jen těžko naplnitelný. „Otazníků je asi víc, odpovědi momentálně neznám. Možná jsme si ale troufali až moc hrát otevřenou partii s Olomoucí. Asi není v našich silách to proti tak dobře připravenému a silnému soupeři zvládnout," přemítal Vrba.

Před pár dny vyslovené přání, že by bylo skvělé využít příznivého losu a čtyř domácích zápasů z šesti úvodních utkání k nastartování něčeho velkého ještě ale nemusí být úplně ztracené. Ano, Ostravanům vstup do sezony nevyšel, hráči sami sobě nafackovali. Pokud ale pochopí, proč první rána mířila do vlastní nohy, nemusí být zas tak zle. Pokud se tak nestane, mohou se v Baníku dít velmi brzy nečekané věci.

Reklama

Související témata: