Hlavní obsah

Ať nespadne, strachuje se Koller o Bohemku. Její dres málem oblékal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hektický závěr sezony. Fotbalisté Bohemians 1905 na hřišti Jablonce v nastavení zachránili remízu 1:1 a udrželi šanci na odvrácení baráže. Jistotu záchrany v první lize zatím nemají ani Jablonec a Pardubice. Klokani zakončí skupinu o záchranu doma proti Karviné, jenže nemají situaci ve svých rukou. Nemusí jim stačit ani vítězství. „Ďolíček je magický. Snad Bohemka nesestoupí,“ přeje si internacionál Jan Koller.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý kanonýr Jan Koller (vpravo) sleduje utkání mezi Bohemians 1905 a Zlínem.

Článek

Dál sleduje i Spartu, z níž se do světa velkého fotbalu vydal. „Klubem mého srdce ale od mala byla Bohemka," připomíná 49letý Jan Koller jako host v posledním dílu Fortuna Baru.

Kariéru ukončil před 11 lety v Cannes, aniž by ve výčtu jeho štací Bohemians figurovali. Přitom moc nechybělo, aby se ještě jako hráč na českou scénu právě v zeleno-bílém dresu vrátil.

Jan Koller je novým členem fotbalové Síně slávyVideo: FAČR

„Byl to můj sen a náznaky už byly. Nebožtík Lukáš Přibyl s trenérem Pavlem Hoftychem mě hodně přemlouvali, byl jsem si tam dokonce zatrénovat," líčí populární Dino.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Jan Koller si oblíbil plážový fotbal.

Senzační comeback do české ligy se však nakonec nekonal. „Nevyšlo to, rodina chtěla, abych zůstal v zahraničí. Mrzelo mě to. Hrál jsem pak za Bohemku aspoň plážový fotbal, to jsem na sobě její dres měl," připomíná s úsměvem začátek fotbalového důchodu, kdy se aktivně podílel na domácím beachovém titulu a pak si s Klokany opakovaně užil ve žhavém sicilském písku v Catanii plážovou Ligu mistrů.

Pokud jde o Ďolíček, ještě jednu výraznou vzpomínku na něj má. „Paradox je, že svým prvním ligovým gólem jsem poslal Bohemku do druhé ligy... To je můj jediný zážitek, to jsem tedy fanoušky potěšil," připomíná legendární útočník trefu v rudém dresu z května 1995, po níž se zrodil slavný rozhovor Honzo, Honzo, pojďte k nám...

Reklama

Související témata: