Hlavní obsah

Řídil traktor, rukama přebral miliony. Kde Kollera bavil fotbal nejvíc?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhlášený kanonýr, majitel bronzu z památného EURO 2004 v Portugalsku, účastník mistrovství světa v Německu o dva roky později, mistr ligy se Spartou, Anderlechtem i Borussií Dortmund. Nebezpečná ofenzivní věž rozsévající zkázu v šestnáctkách soupeřů a s 55 góly suverénně nejlepší střelec v historii fotbalové reprezentace. Asi už tušíte, že hostem nové epizody podcastu Kopačky na hřebíku byl Jan Koller.

Upoutávka na šestou epizodu podcastu Kopačky na hřebíku. Hostem ve studiu Sport.cz byl Jan KollerVideo: Sport.cz

 
Článek

Kollerův příběh je všechno, jen ne všední. Však se také tématu „Jak si Honza ze Smetanovy Lhoty podmanil Belgii, Německo a nakonec celý fotbalový svět" chopili filmaři a dokument Jan Koller: Příběh obyčejného kluka půjde na podzim do kin. „Že se o mě natočí film, to by mě ani ve snu nenapadlo. Asi jako by mě nenapadlo, že by se mi mohl splnit dětský sen o kariéře profesionálního fotbalisty," říká 49letý kanonýr v podcastu.

Se vší skromností a pokorou přitom Koller naplnil své sny měrou vrchovatou. Ze Sparty se odrazil k zahraničním angažmá v Belgii, Německu i Franci, roky patřil k oporám reprezentace v její slavné éře. Jak se za svými štacemi ohlíží? Kde jej fotbal bavil nejvíc? A který klub mu nejvíc přirostl k srdci?

Fotbalem se přitom baví dodnes, lásku ke sportu ale rozvíjí také na bruslích a s hokejkou, či s raketou na kurtu. „Hokej bych mohl hrát třikrát denně, nesmírně mě baví," vyznává se Koller. Více si poslechněte v nové epizodě Kopaček na hřebíku.

Reklama

Související témata: