Hlavní obsah

Baník dohraje nadstavbu fotbalové ligy bez zraněného záložníka Plavšiče

Fotbalistům Ostravy ve zbývajících dvou kolech nadstavbové skupiny o udržení nepomůže záložník Srdjan Plavšič. Sedmadvacetiletý Srb odehrál poslední zápasy se sebezapřením a Baník mu po zajištění záchrany v nejvyšší soutěži umožní doléčit zdravotní problémy. Slezané to uvedli na klubovém webu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Robert Jukl z Teplic, Srdjan Plavšič z Ostravy a rozhodčí Jan Petřík.

Článek

"V poslední době laboroval s různými zdravotními problémy, protože v zápasech toho od soupeřů schytal opravdu hodně. Nemělo by logiku, aby teď hrál na sílu, když není ve stoprocentním stavu," řekl sportovní ředitel Baníku Luděk Mikloško.

Plavšič nastřílel v této sezoně první ligy pět branek, z toho dvě v nadstavbě. Ostravě pomohl k aktuálně prvnímu místu ve skupině o udržení, proti Zlínu a Pardubicím už ale nenastoupí. S Baníkem se tak možná rozloučil vítězným gólem při triumfu 2:1 nad Teplicemi, jelikož po sezoně mu skončí hostování z pražské Slavie.

"Samozřejmě je to hráč nadstandardní kvality, kterého bychom rádi měli na delší časové období. My bychom o něj měli zájem i nadále a uvidíme, co se v této věci bude dát udělat. Odvedl nám opravdu skvělé služby," uvedl Mikloško.

Reklama