Hlavní obsah

Baník má bodů dost, tyhle mu chybět nebudou, byl šťastný Látal. Hráče pozve na večeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér ostravského Baníku Pavel Hapal je v soubojích s kamarády velmi příjemným hostitelem. Radoslav Kováč si s Pardubicemi odvezl bod za remízu (1:1), bývalý spoluhráč z Olomouce Radoslav Látal dokázal s Jabloncem po výhře 1:0 jako první trenér v této sezoně obrat Ostravany doma o všechny tři body.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radoslav Látal po výhře Jablonce v Ostravě.

Článek

„Věděli jsme a před zápasem si říkali, že jeden z nás bude smutný, ale že si kvůli tomu nebudeme nadávat a naše přátelství tím určitě neutrpí. Byli jsme slušní, nadávali jsme jen na rozhodčí. Baník má dost, nebude jim to chybět,“ usmíval se Látal.

Jemu naopak ubude trochu peněz z konta. Hráče za nečekanou výhru pozve na večeři. „Slíbil jsem jim ji, to je pravda. Nevím, kdo to propálil,“ smál se Látal, jemuž se po prvním vítězství na hřišti soupeře a druhém celkově hodně ulevilo.

„Je to tak. Tlak na nás byl velký. Měli jsme osm bodů, teď už jich je jedenáct, spadlo to z nás. Ale my poslední čtyři kola nehrajme špatně. V Plzni, I s Bohemkou. Určitě se nám teď při pohledu na tabulku bude lépe pracovat,“ svěřoval se Látal, jenž domácí zaskočil nečekaným vysunutím stopera Jakuba Martince skoro až na hrot.

„Byli jsme domluveni, že když půjdeme do útoku, budu se budu chtít dostávat do vápna, protože tu útočnou hlavu mám dobrou. Škoda, že centrů nebylo tolik, ale nakonec to nevadilo,“ culil se Martinec.

„Šest, sedm kol dozadu mi řekl, že v Hradci Králové hrával za mlada v útoku. Tak jsme ho tam dali s Bohemkou na dvacet minut a soupeře jsme zmáčkli. Je nepříjemný v hlavičkových soubojích, obětavý, udělá všechno pro mužstvo. Takový hráč, jako je třeba Almási v Baníku nám tam chyběl,“ vysvětloval Látal, jemuž v Ostravě skvěle vyšlo střídání.

Dominik Pleštil svou velkou šanci ještě neproměnil, druhé sezonní vítězství pro Jablonec zařídil v 84. minutě taktéž střídající Jan Chramosta, k němuž se míč vykulil po tečované střele Davida Housky. Zkušený útočník si věděl rady a v Ostravě vstřelil svou devadesátou ligovou branku.

„Dostal jsem to jak na talíři, na mě bylo, abych to uklidil do branky. A to je moje práce. Důležité bylo zachovat klid a míč uklidil,“ popisoval Chrmosta, jenž svůj třetí gól oslavil napodobením pohybu tetřeva hlušce. Na Instagramu jsem viděl video z nějaké rakouské ligy, kde takto oslavovali výhru. Vzali jsme to kabiny a dost se to tam chytlo. Teď se to úplně nabízelo,“ prozradil jablonecký útočník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.