Hlavní obsah

Baník se ve šlágru na Slavii vyhecuje, tuší brankářská legenda. O vítězi má jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičně vyhecovaná bitva čeká fotbalisty Slavie ve středu večer na půdě Baníku Ostrava ve 29. kole Fortuna ligy. Sešívaní jdou do utkání v roli ligového lídra, i bez toho by ale utkání mělo náboj. „I v naší éře na Baníku mívaly Sparta se Slavií problémy. Baník je letos ale nevyzpytatelný. A za mě tam Slavia zvítězí," tvrdí v pořadu Přímák bývalý vynikající gólman Jaromír Blažek.

Ligový šlágr Ostrava - Slavia očima bývalého brankáře Jaromíra Blažka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Gólman, který si během kariéry zachytal za Slavii, Bohemians i Spartu, sám na vlastní kůži poznal, jaké to je, když fanoušci Baníku ženou svůj tým na zteč. V této sezoně však tým trenéra Pavla Hapala střídá dobré okamžiky se slabšími výsledky a na tabulce je to vidět. K elitě mají „Chachaři" daleko.

„Baník je výsledkově nevyzpytatelný. Určitě se vyhecuje a může to Slavii zkomplikovat, ale taky to může skončit jasným výsledkem pro Slavii. A já si myslím, že tam Slavia zvítězí," nepotěšil Blažek příznivce Sparty, kteří se upínají k zápasu s tím, že by tým Jindřicha Trpišovského mohl klopýtnout, jako se mu to na jaře venku už párkrát povedlo.

Přímák s legendárním gólmanem Jaromírem BlažkemVideo: Sport.cz

Fotbalový redaktor Sport.cz Jiří Lizec míní, že Baník podá zodpovědnější výkon, než tomu bylo při posledním měření sil se Spartou. „Baník už se znovu nestřelí sám do vlastní nohy. Spartě nabídl dva góly, ta se na výhru ani nenadřela," konstatuje s tím, že ostravskému celku pomůže nejen výhra z půdy Slovácka, ale i domácí vítězství nad silnou Plzní.

Přímák s bývalým obráncem Davidem HovorkouVideo: Sport.cz

„Určitě má Baník šanci, třeba i proto, že venku není Slavia tak dominantní. A Baník ví, že potřebuje něco uhrát, aby se dostal mimo skupinu o záchranu. Šanci určitě má," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým vynikajícím gólmanem Jaromírem Blažkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice