Hlavní obsah

Baník vrátil do hry Takács. Penalta byla, štrejchnul jsem ho, nevymlouval se

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

O dva góly Ostravané v utkání 28. kola kvůli ofsajdu přišli, přesto dokázali Mladou Boleslav gólově přetlačit. Na trefu hostujícího Jiřího Klímy z 10. minuty odpověděli po přestávce nejprve z pokutového kopu De Azevedo, vítěznou trefu přidal střídající Daniel Tetour.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Ostravy se radují z prvního gólu. Uprostřed je autor gólu Carlos Dyjan De Azevedo z Ostravy.

Článek

Baník vyhrál 2:1 a pod vedením Ondřeje Smetany si připsal třetí výhru doma v řadě. Mladá Boleslav naopak po dvou výhrách při své záchranářské misi trošku zaškobrtla.

„Při tom neuznaném gólu v první půli jsem i z lavičky viděl, že to ofsajd byl. Ve druhé půlce jsem ale věřil, že Zajdův (Zajíce) platit bude. Je skvělé, že nás tyhle momenty nepoložily a dokázali jsme zápas otočit v náš prospěch," popisoval střelec vítězné branky Tetour, který teprve podruhé v sezoně nebyl v základní sestavě Baníku. „Už bylo cítit, že si potřebuje odfrknout. Když ale po přestávce naskočil, byl hodně cítit a dal i gól. Jsem za něj moc rád," chválil Tetoura trenér Smetana.

Baník pod Smetanovým vedením zvládl všechny tři domácí zápasy. Po Příbrami (5:0) a Opavě (3:0) porazil i Mladou Boleslav. „Hlavně v prvním poločase jsme ale nebyli moc důrazní a soupeř vyhrával většinu soubojů. Ale asi nejde vyhrát všechny souboje v utkání. Poločas nám trvalo, než jsme se rozběhali. Byl to těžký zápas proti silnému týmu. Mladá Boleslav na tom sice není v tabulce nejlépe, ale soupisku má nesmírně kvalitní. Tahle výhra je velmi cenná," svěřoval se Smetana.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zákrok brankáře Jana Laštůvky z Ostravy v duelu s Mladou Boleslaví.

Smůlovatý zápas odehrál hostující obránce Ladislav Takács. V úvodu zápasu se zaskvěl přihrávkou na gól Středočechů, ve druhé půli ale svůj výkon znehodnotil faulem na Ndefeho, po kterém následoval pokutový kop a vyrovnání Baníku. „Penalta bezpochyby byla. Jde to za mnou. Nechtěl jsem faulovat, ale štrejchnul jsem ho," nehledal výmluvy Takács. „Myslím, že kdybychom v první půli využili některé šance, mohli jsme si něco odvést. I tak by utkání asi remíza slušela více," pokračoval mladoboleslavský obránce.

Tým z města automobilů je aktuálně čtrnáctý se sedmibodovým náskokem na první sestupovou příčku. Potřebuje tak každý bod. Porážka po dvou předchozích vítězstvích proto nepřišla vhod. „Je vidět, že se zvedáme. Trochu nás výsledek v Ostravě teď přibrzdil, ale musíme mít hlavy nahoře. Žádnou ostudu jsme tady neudělali. Jsem si jistý, že výsledky přijdou a nějaké sestupové starosti nás strašit nebudou," řekl Takács.

Reklama

Související témata: