Hlavní obsah

Baník zaplatí za výtržnosti pokutu, došlo i na Spartu

Praha
Aktualizováno

Nepřístojnosti fanoušků nadále stojí kluby peníze. Disciplinární komise potrestala fotbalový Baník Ostrava za porušení povinností pořadatele v utkání 15. ligového kola proti Viktorii Plzeň peněžitou pokutou ve výši 150 tisíc korun. Třeba Sparta zaplatí 50 tisíc za výjezd na Slovácko, kde navíc prohrála 0:4.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava během utkání s Viktorií Plzeň.

Článek

Fanoušci se činili, jejich výtržnosti teď nejspíš utlumí omezení na maximálně tisíc diváků v hledišti.

Osravský Baník dostal pokutu ve výši 150 tisíc korun za pronesení a masivní použití pyrotechniky vedoucí k opětovnému přerušení utkání s Plzní (2:2), výtržnosti fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k možnému ohrožení zdraví hráče.

Pražská Sparta pak zapltí 50 tisíc za použití pyrotechniky vedoucí k přerušení utkání a vniknutí diváků na hrací plochu na Slovácku (4:0 pro domácí). Domácí klub z Uherského Hradiště dostal pokutu 30 tisíc za porušení povinností pořadatele.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava

Dynamo České Budějovice vyfasovalo rovněž 30 tisíc za vhazování předmětů na hrací plochu, výtržnosti fanoušků a poškození zařízení stadionu v utkání proti Bohemians Praha 1905. Zlín dostal za výtržnosti fanoušků v utkání s Mladou Boleslaví pokutu 20 tisíc korun.

Disciplinárka také uložila trest zastavení závodní činnosti na 2 soutěžní utkání hráčům za vyloučení. Červené karty inkasovali Jakub Hora (České Budějovice), Lukáš Mareček (Teplice) a Marco Túlio (Karviná). Posledně jmenovaný si jeden zápas odseděl v dohrávce na Bohemians.

Reklama

Související témata: