Hlavní obsah

Bázlivost a nervozita je přemohla. Ani komfortní náskok nestačil k první jarní výhře

Teplice/Praha

Zklamání měl na v sobotním odpoledni na rozdávání. Jeho tým sice po zimní přestávce v nejvyšší fotbalové soutěži poprvé bodoval, ale pro trenéra Teplic Radima Kučeru to byla slaboučká útěcha. Vždyť jeho svěřenci měli v souboji 17. kola proti Karviné už dvoubrankový náskok a soupeře jasně přehrávali. „Jenže pak jsme úplně vypadli z role," bědoval Kučera, když se jen přetěžce smiřoval s bodem za remízu 2:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Daniel Trubač z Teplic.

Článek

„Jsem zklamaný. Strašně zklamaný. Vůbec to nechápu," kroutil Kučera hlavou po sobotním odpoledním duelu.

Jeho tým vstup do druhé části soutěže po zimní pauze vůbec nezvládl. Nejprve schytal doma pětibrankový příděl od Jablonce, pak prohrál o dvě branky v Českých Budějovicích a ani v jednom zápase neskóroval.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Karviné Jiří Ciupa, Pavel Moulis z Teplic a Tomáš Jursa z Karviné.

Střeleckou mizérii svěřenci Radima Kučery proti Karviné utnuli. Macej prvním gólem v lize a poté Mareš výstavní střelou nasměrovali Teplice k triumfu. „První poločas s výjimkou jediného okamžiku probíhal v naší režii. Měli jsme šance, dvě jsme proměnili a situace se vyvíjela velice dobře. Měli jsme být jednoznačně na koni," vracel se Kučera k průběhu zápasu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Roman Haša z Karviné a Šimon Gabriel z Teplic.

Dvoubrankové vedení však paradoxně jeho výběru svázalo nohy. Po pauze jasně dominovala Karviná. „Měli jsme se snažit dohrát zápas vpředu, jenže jsme si nevytvořili jedinou šanci. Byli jsme pasivní, nepodrželi míč, prohrávali souboje. Pokyn zněl být v pohybu a zkusit přidat třetí gól. Skutečnost byla diametrálně odlišná," lamentoval Kučera.

Karviná totiž srovnala po dvou akcích Čmelíka, které zužitkovali Herc a Tavares. „Na hráčích byla s přibývajícím časem patrná bázlivost. Ztráceli jsme míče, v obraně jsme protihráče pozdě dostupovali a o góly jsme si vyloženě koledovali. Kupili jsme chyby, sebevědomí hráčů se vytrácelo, a pak inkasujeme z dvou dorážek. A ještě ke všemu úplně totožných. Že se to stane jednou, budiž. Ale dvakrát?! Nerozumím, že nejsme schopní si to pohlídat," hudroval Kučera.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rafael Tavares z Karviné, který střílí druhý gól Karviné, Kristi Qose z Karviné, Tomáš Vondrášek z Teplic, brankář Teplic Tomáš Grigar a David Černý z Teplic.

Zatímco na podzim po příchodu do Teplic měl parádní bilanci, když s trápícím se týmem vybojoval v pěti zápasech deset bodů, na jaře Severočeši získali jediný. „Před zimní pauzou jsme dokázali hrát účelně. Po souboji s Karvinou jsme jednoznačně měli mít devatenáct bodů. Ale skvěle rozehraný zápas jsme promrhali," mínil Kučera.

Problém hledal bezprostředně po utkání už ve startu druhé části soutěže a pětibrankovém přídělu od Jablonce. „Dost možná nás ten domácí nezdar hodně poznamenal. Tehdy jsme působili špatným dojmem. Do hlav žádnému z kluků nevidím, ale obrat k lepšímu sám nepřijde. Proti Karviné jsme úplně vypadli z role. Tři body by nás postavily na nohy, ale takhle jsme další dva ztratili," nebral Kučera první „jarní" bodový zářez jako útěchu.

Reklama

Související témata: