Hlavní obsah

Během derby mi chodily adresy k psychiatrovi, směje se legenda. Lepší než boj o první místo ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové 305. derby pražských „S“ nadchlo. Fotbalisté obou mužstev divákům naservírovali povedenou zábavu, která nejenže přinesla šest branek (3:3), ale i další momenty, které i s odstupem několika dnů mnozí komentují jako povedené. „Nezvrhlo se to v potyčky, bylo to správně vyhecované,“ hodnotí fotbalový expert Sport.cz Jan Malý ve fotbalovém pořadu Přímák. Sparťanské legendě Ivanu Haškovi pro změnu během zápasu chodily zprávy s adresou na psychiatrii...

Výkon Slavie překvapil, říká bývalý trenér a hráč Sparty Ivan Hašek. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jedno z nejpovedenějších utkání letošní sezony. Tak většina hodnotí uplynuvší 305. derby mezi pražskou Spartou a Slavií. Po divoké přestřelce se nakonec urodila remíza 3:3, podle mnohých spravedlivá dělba bodů. „Skóre odpovídá průběhu, byla to remíza," říká bývalý trenér a hráč Sparty Ivan Hašek, kterému však předzápasový tip nevyšel.

„Tipoval jsem výhru Sparty 4:0. Za stavu 0:2 jsem dostal pár zpráv a adres na psychiatrii, ať se jdu vyšetřit," usmívá se. „Ukázalo se, že se bude hrát do posledního kola. Tenhle ročník se nerozhodne předem. Naopak si myslím, že si každý tým odnese jednu trofej. Teď vám neřeknu, kdo kterou," pokračuje Hašek. Ve hře stále je ligová trofej a ta pro vítěze domácího poháru, v jehož finále se utká právě Slavie se Spartou.

Přímák s bývalým reprezentantem a koučem českého národního týmu Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

Pochvaly jdou i na plynulost zápasu, tentokrát nebylo k vidění žádné výraznější zdržování. „Bylo to správné vyhecované, nezvrhlo se to v potyčky. Umocnilo to celý dojem ze zápasu. Více se hrálo, nediskutovalo se," je rád novinář Jan Malý. „Šlo o první místo. Dodalo to ještě větší mimořádnost celému zápasu," pokračuje fotbalový expert.

Pozitivní ohlasy má i výkon Slavie, která do utkání vstupovala bez řady klíčových hráčů a dlouho se nevědělo, v jaké sestavě nastoupí. „Z výkonu Sparty jsem nebyl překvapený, poslední dobou hraje dobře. Ale překvapila mě hra Slavie. „Nečekal jsem, že to v tom rozpoložení, v jakém byla, zvládne tímhle způsobem. Překvapil mě její výkon," líčí sparťan Hašek.

Sparta tak udržela sérii neporazitelnosti, v lize naposledy prohrála v říjnu loňského roku právě proti Slavii. Naopak městský rival pokračuje v bodových ztrátách z hřišť soupeřů. „Slavia měla určité problémy. Pro Spartu má získaný bod vzhledem k průběhu zápasu velkou hodnotu," míní expert Malý.

Jak zvládla derby na Letné Slavia? Příspěvek z pořadu Přímák s Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

Boj o první místo je tak stále otevřený. Sparta i nadále vede před druhou Slavií o dva body, nyní ale oba celky čekají těžké zápasy. Sešívaní o víkendu přivítají čtvrté Bohemians, Sparta naopak změří síly se Slováckem. „Doufám, že Slavii zavaří a Spartě to ulehčí," přeje si s úsměvem devětapadesátiletý Hašek.

Reklama