Hlavní obsah

Bílek po další ztrátě: Na víc než remízu jsme neměli. Nejsme v pohodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počtvrté za sebou v sobotu neduněl plzeňskou kabinou vítězný křik, úřadující mistr fotbalové ligy pokračuje v matných výkonech. V Mladé Boleslavi měl navíc i kliku, domácí Středočeši si vytvořili víc šancí. „Myslím, že na víc než na remízu jsme neměli,“ přiznal trenér Viktorie Michal Bílek po výsledku 0:0. Problém viděl v úvodu zápasu, kdy měla Boleslav hned dvě brankové příležitosti. „Psychicky nás to trošku složilo a horko těžko jsme se z toho dostávali,“ vycítil kouč Západočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek.

Článek

Máte čtvrtý zápas bez výhry. Proč?

Nevstoupili jsme do utkání dobře. Udělali jsme hned v první minutě chybu a nabídli soupeři šanci, vzápětí kopala Boleslav roh a měla další situaci, kdy mohla dát gól. Úvod nám vůbec nevyšel, od toho se zápas trochu odvíjel. Nervozita na nás byla znát, měli jsme hodně ztrát, nebyli jsme dlouho nebezpeční pro soupeřovu branku. Pak jsme měli jednu šanci, kdy zleva střílel Sýkora. Ve druhé půli jsme udělali změny, nastoupili v jiném rozestavení, ale stejně to výsledek nepřineslo. Až posledních pětadvacet minut bylo vidět, že utkání chceme vyhrát. Vytvořili jsme si nějaký tlak a situace, které zaváněly gólem, ale branku jsme nedali. Na druhu stranu musím říct, že soupeř měl dost šancí, podržel nás Jindra Staněk. Celkově si myslím, že na víc než na remízu jsme neměli.

Čím si vysvětlujete, že se domácí dostali do tolika šancí?

Hrálo se nahoru dolů, hra byla otevřená. Soupeř měl hodně standardek, které výborně zahrával. Má tam Škodu a další vysoké hráče, každá standardka byla nebezpečná.

Udrželi jste čisté konto, ale zase gól nevstřelili. Co vám chybělo v útočné fázi?

Branku jsme nedostali, což je pozitivní, to se nám dlouho nepodařilo. Věřím, že nás to trošku do dalších zápasů posílí. Ale musíme být lepší. Hodně jsme nezvládli úvod zápasu, přitom jsme do něj chtěli vstoupit aktivně, soupeře přitlačit. Místo toho jsme soupeři nabídli dvě šance, o kterých jsem už mluvil. Psychicky nás to trošku složilo a horko těžko jsme se z toho dostávali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavký brankář Šeda skáče po míči.

Proč střídal Tomáš Chorý v průběhu první půle?

Bolí ho koleno, teď nemůžu říct, jaký to bude mít další vývoj.

Co Jan Kliment a Jan Kopic, kteří sledovali zápas na tribuně?

Kopic má pořád zdravotní problémy stejně jako Kliment, oba jsou ve stavu, kdy s týmem momentálně netrénují. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet do dalších dnů. Samozřejmě jsou to hráči, které potřebujeme.

Je pro vás příslibem výkon Matěje Vydry?

Je pravda, že se do šancí dostával. Matěj je brejkový hráč, potřebuje dostat kvalitní přihrávku. Do některých nebezpečných situacích se dostal, je škoda, že nic z toho neproměnil.

Dá se ještě dohnat ztráta na Slavii a Spartu? Po víkendu může narůst na sedm bodů.

Určitě se to dá zvrátit, ale musíme se koukat sami na sebe. Víme, že nejsme v pohodě, nedaří se nám tak, jak bychom si představovali a výsledky nemáme. Jestli chceme Slavii i Spartě ještě zatopit, musíme se zlepšit a okamžitě mít výsledky.

Reklama