Hlavní obsah

Bílek: Věřím, že nás výhra posílí! Plzeň ale zřejmě přišla na dlouhý čas o stopera Pernicu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spadl mu kámen ze srdce. Stejně tak z celé Plzně, která po čtyřech zápasech bez vítězství naplno zabrala, doma porazila Jablonec díky dvěma trefám střídajícího Matěje Vydry 3:2. „Otočili jsme výsledek, je vidět, že v týmu síla je. Tohle pro nás bude velké povzbuzení do dalších zápasů," pochvaloval si trenér mistra Michal Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň oslavuje se spoluhráči gól na 1:0 během utkánís Jabloncem.

Článek

Jak vám je po takovém dramatu?

Myslím, že jsme sehráli dobrou první půli. Vytvářeli jsme si šance, dali jsme i gól. Jenže ve druhé půli jsme udělali pár zbytečných ztrát, Jablonec se dostal do hry a dvakrát skóroval. Jsem rád, že jsme utkání otočili. Potřebujeme body a zůstali jsme ve hře o nejvyšší příčky. Není jednoduché otočit zápas v situaci, v níž se nacházíme. Neměli jsme dobré výsledky v posledních zápasech. Věřím, že zase budeme vyhrávat.

Proč jste vypadli po přestávce z rytmu?

Nebyli jsme přesní jako v první půli, hodně jsme ztráceli. Jablonec má vynikající hráče. Jsou schopní něco vymyslet a zápas rozhodnout, pokud mají prostor. Je ale velká škoda, že jsme nepřidali druhý gól, nastřelili jsme čtyři tyče. Sráží nás, že nedokážeme soupeře dorazit.

Plzeň má velké manko, pořád je ale čas něco změnit a vrátit se do hry o titul. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Byl první poločas vašeho týmu nejlepší na jaře?

Mám pocit, že to byla nejlepší půle za dlouhou dobu. Byl v ní všechno, co jsme chtěli. Jediné mínus bylo, že jsme nedali branek víc.

Co říkáte na dva góly Matěje Vydry?

Matěj je útočník, takhle to má být. Přispěl k výhře, což je jedině pozitivní. Věřím, že pomůže týmu i jemu.

Naopak šance opět zahazoval útočník Tomáš Chorý.

Je pro nás nesmírně platný. Byť se teď gólově neprosazuje, do šancí se dostává. Branky zase bude dávat. Jde štěstí naproti, všechno se obrátí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Plzně při utkání s Ostravou.

Zápas nedohrál stoper Luděk Pernica. Jak to s ním vypadá?

Nevíme ještě na sto procent, po magnetické rezonanci budeme chytřejší. Ale nevypadá to vůbec dobře, nejspíš má poškozený zkřížený vaz v koleni.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.