Hlavní obsah

Bitva o titul? Jasným favoritem je Slavia, kráčí za ním mistrovsky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakkoliv to vypadalo, že by letošní finále fotbalové Fortuna ligy mohlo přinést třaskavý souboj všech tří dlouhodobě nejlepších českých klubů, zaváhání Sparty v Olomouci nakonec k boji o titul předurčuje už jenom Plzeň a Slavii. Vršovický celek si do závěrečných pěti kol přináší jednobodový náskok. A hlavně slušnou formu, což z něj v očích bookmakerů dělá s kurzem 1,2:1 výrazného favorita. Viktoria se proti tomu aktuálně sází s kurzem 4,5:1, Sparta se s ohledem na sedmibodovou ztrátu bude v kurzu 55:1 pokoušet už jen o mimořádnou senzaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Pernica z Viktorie Plzeň, slávisté Tomáš Holeš a David Hovorka a viktorián Jean-David Beauguel.

Článek

Nasazení je dáno, zbývá ještě pět kol v bitvě o titul.

„Plzeň v sezoně překvapila a drží se v čele na dotek Slavie. Sparta nepřekvapila a možnost bojovat v nadstavbě o titul po prohře v Olomouci ztratila. Uznávám, kurz 55:1 je pořádná rána do sparťanských srdcí, ale jinak to vypsat opravdu nešlo," krčí rameny Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Něco o Spartě také vypovídá, že jí zmařili boj o titul dva defenzivní hráči Olomouce Breite a Beneš, kteří mnoho gólů nedávají. Zrovna Benešův gól po standardce znovu ukázal, že defenziva Sparty není v pořádku. Právě nevyrovnanost výkonů Sparty, ale i Plzně, byla rozhodujícím faktorem pro kurz na další titul Slavie," vysvětluje.

Sparta nemá lídra, říká Josef Csaplár v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Letenským se konec základní části vydařil skvěle a už to vypadlo, že ještě ve finále budou míchat kartami. Výbuch v Olomouci ale udělal všem nadějím konec. Sparta svým soupeřům může ukrást drahocenné body, šance na titul je už ale pryč," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Slavia zvládla závěr ligy s nadhledem a mistrovsky kráčí za titulem. Kurz 1,2:1 už prostor pro zaváhání skoro nenabízí, 85 % sázek za více než 10 milionů korun jde právě na titul sešívaných. Jinak 10 % tipujících během sezony ještě věřilo Spartě, Plzni z počátku nevěřil nikdo, proto jen 4 % sázek na titul šlo na západ Čech," připomíná Urbanec.

Senzační tažení Hradce Králové řídí 70letý Miroslav Koubek. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Plzeň ztrácí pouhý bod, výrazně lépe má ale karty rozdané Slavia. Kouči Trpišovskému se vyprázdnila marodka, výkonnost týmu šla v jarní části nahoru a v klíčových duelech bude mít výhodu domácího prostředí. Slavii už nebude ‚rozptylovat' ani Konferenční liga, titul je tak jediný a jasný cíl, který se jí podaří naplnit," avizuje Hanák.

Na úvod se žádné překvapení nečeká

O všem klidně může rozhodovat až poslední kolo a derby pražských „S", v úvodu finále každopádně žádné velké překvapení čekat nelze. Slavia by měla pohodlně zvítězit (1,34:1) na půdě Hradce Králové, Plzeň by neměla mít problém (1,42:1) doma se Slováckem, náladu by si mohla spravit i Sparta (1,5:1), která na Letné přivítá Baník.

Jakékoliv klopýtnutí prvních dvou týmů by nahrálo na smeč jejich rivalovi a mohlo dát ještě naději Spartě. „Sázkaři o favoritech prvního kola téměř nepochybují. Na výhru Hradce Králové v kurzu 9,43:1 nad Slavií s kurzem 1,33:1 evidujeme pouhou desetinu procenta náběrů," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Klobouk dolů před Pavlem Vrbou, říká Josef Csaplár v Přímáku.Video: Sport.cz

Účast Hradce v nejsilnější skupině boje o titul se dá označit za senzaci. Přestože se Východočeši letos mohou prezentovat sympatickými výkony, Slavia je úplně někde jinde a z neutrální půdy v Mladé Boleslavi odjede podle sázkových expertů se třemi body.

Do Plzně přijede Slovácko, na jehož výhru bookmakeři vypsali kurz 6,85:1. Čísla tak jasně hovoří ve prospěch Viktorky, na kterou míří 96 % tiketů s kurzem 1,4:1. Předpokládá se, že půjde o vyrovnaný zápas s maximálně třemi góly.

Sparta zahájí nadstavbu domácím zápasem s Ostravou. Letos se u Letenských střídají kvalitní výkony s méně povedenými a výsledkem je sedmi-, respektive šestibodový rozdíl na špici.

„Sparta bude samozřejmě hrát na vítězství, ale i Baník se může střelecky prosadit. Často se v kurzu 1,22:1 sází na to, že padnou v zápase více než 2 góly. Většinu vkladů jsme přijali na výhru Sparty s kurzem 1,5:1, šanci na vítězství Baníku ohodnotili bookmakeři kurzem 7:1 a remíza je aktuálně na hodnotě 3,76:1," hlásí Světlíková.

Reklama