Hlavní obsah

Jeden z našich nejlepších výkonů venku, radoval se Bílek. Potěšila ho i porážka Sparty

Byl spokojený. Aby ne, když jeho parta po přesvědčivém výkonu vyhrála v Mladé Boleslavi 2:0, navíc Sparta prohrála v Olomouci. „Zaprvé jsem rád, že jsme naše utkání zvládli. To, že Sparta ztratila, nám ale radost udělalo,“ přiznal trenér fotbalistů Plzně Michal Bílek po tříbodovém importu z města automobilů. Západočeši zůstávají nalepení bod za vedoucí Slavií, do pětikolové nadstavby jdou s kuráží. „Musíme máknout,“ burcoval plzeňský obránce Milan Havel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek

Plzeň v Boleslavi brzy vedla, ale že by se pak stáhla? Kdepak. Aktivním představením dění na hřišti opanovala, eliminovala domácího špílmachra Marka Matějovského i rychlé krajní záložníky Davida Douděru s Ewertonem, pro výhru mašírovala se sebevědomím a suverenitou.

„Sehráli jsme jeden z nejlepších zápasů venku. Měli jsme hru od začátku pod kontrolou, dobře jsme kombinovali, drželi jsme míč. Soupeře jsme do ničeho nepustili, dali jsme dva góly, měli jsme další zakončení. Můžeme být spokojení, hráči odvedli stoprocentní práci," pochvaloval si kouč Viktorie Michal Bílek.

Plzeň přidala pojistku až pět minut před koncem. Dvě minuty předtím inkasovala, když brankář Jindřich Staněk neudržel míč po Skalákově centru, nejprve narazil do spoluhráče Eduarda Santose, pak se střetl s Lukášem Maškem, jenž šel proti němu rukama.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Chorý z Plzně a Ladislav Dufek z Boleslavi.

„Ještě jsem to neviděl ze záznamu, jen v reálu. Ovšem určitě jsem v klidu nebyl, trochu ve mně hrklo, ale rozhodčí hned pískal. Byl to jediný moment, kdy jsme soupeři něco nabídli naší chybou. Asi to ale byl faul, není co řešit," glosoval tuhle situaci Bílek.

Jeho radost násobila porážka Sparty v Olomouci, Západočeši na startu nadstavby disponují náskokem šesti bodů na soubor Pavla Vrby. „Nevím, jestli ji to z boje o titul odepisuje. Zaprvé jsem rád, že jsme naše utkání zvládli. To, že Sparta ztratila, nám ale radost udělalo. Je to konkurent v boji o nejvyšší příčky. Každá ztráta Sparty nebo Slavie je pro nás dobře, stejně je to i naopak. Jsem rád, že máme šest bodů na Spartu," potěšilo Bílka.

„Bylo naší cílem tu zvítězit a držet se na Slavii. Sparta prohrála, což je super. Kdo by řekl před sezonou, že uděláme dvaasedmdesát bodů? To je paráda," přidal plzeňský obránce Milan Havel.

Plzeňští jdou do nadstavby odhodlaní, na Slavii mají manko jednoho bodu. Začínají v neděli doma se Slováckem. „Celou sezonu jsme do toho dali hodně, teď přichází finále. Musíme máknout," zavelel Havel.

„Držím se toho, že pro nás bude nesmírně důležitý nadcházející zápas. Nekoukám, co bude za dvě nebo tři kola. Teď si to trochu užijeme, ve čtvrtek si kluci trochu odpočinou a pak se začneme chystat na další zápas. Utkání jdou rychle po sobě, nezbývá nám nic jiného, než se poctivě připravit," upozornil Bílek.

Reklama

Související témata: