Hlavní obsah

Bod byl blízko, litovali Pardubičtí těsné porážky na půdě mistra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I napodruhé s prázdnou. Fotbalové Pardubice i přes sympatický sobotní výkon na hřišti favorizované Plzně opět nedosáhly ve Fortuna:lize na bodový zisk. Po prohře s Českými Budějovice tentokrát Východočeši padli (1:2). „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, obzvlášť poté, co se nám nevydařil start do sezony. Myslím si ale, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Sahali jsme po bodu, domácí byli ale tentokrát šťastnějším týmem a zvítězili," řekl Jaroslav Novotný, trenér pardubického týmu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólman Pardubic Jakub Markovič chytá míč v souboji s plzeňským útočníkem Janem Klimentem během utkání 2. kola nejvyšší soutěže.

Článek

Na gól domácího Klimenta z první půle dokázal odpovědět v úvodu druhého dějství Solil, začátkem poslední čtvrthodiny si ale Holíkův centr našel Havel a pečetil skóre na konečných 2:1 pro Plzeň. Sluší se ale zmínit, že hlavně v prvním poločase byli Východočeši aktivnějším celkem a přinutili domácího kouče Michala Bílka hned ke třem střídáním o poločase i přesto, že jeho celek v tu chvíli vedl o gól.

„V prvním poločase jsme měli více šancí, dostali jsme ale lacinou branku a nedokázali vyrovnat. Střeleckou smůlu se nám nakonec podařilo protrhnout, poté jsme ale inkasovali další laciný gól z autu. Šance Plzně přicházely až v závěru utkání, za stavu 1:1 jsme domácí do žádných velkých příležitostí nepustili, a proto je škoda, že jsme si neodvezli alespoň bod," bilancoval 59letý kouč.

Obzvlášť pikantní byl zápas pro Dominika Janoška, který letos v létě po čtyřech letech a třech nepříliš povedených hostováních opustil právě Plzeň a zamířil do Pardubic. Čtyřiadvacetiletý středopolař odehrál plnou porci minut. Stejně jako Novotný pak viděl hlavní kámen úrazu svého týmu v efektivitě a litoval toho, že jeho tým odjíždí domů s prázdnou.

„Myslím si, že jsme bod určitě získat mohli. Jak říkal trenér, odehráli jsme velmi dobré utkání, musíme ale proměňovat naše šance, jinak body nezískáme. Z našeho výkonu mám ale dobrý pocit." Janošek vloni v dresu Viktorie přispěl k zisku mistrovského titulu čtrnácti odehranými zápasy během podzimní části.

Podle něj obraz utkání výrazně změnil příchod plzeňského záložníka Jana Sýkory. Ten v poločase nahradil Jana Klimenta, čímž domácí přešli ze systému se dvěma útočníky do formace 4-2-3-1, a výrazně se podepsal pod vítězný gól.

„Sykyho znám a myslím si, že je to kvalitní hráč. Hru hodně oživil a podle mého názoru jsme byli jeho nastoupením zaskočeni," chválil pardubický záložník svého bývalého spoluhráče. „Bránění formace 4-4-2 v první půli jsme zvládali výborně, na nasazení Sykyho jsme ale špatně zareagovali a přišlo mi, že jsme nevěděli, jak bránit hráče na pozici klasické desítky," dodal Janošek.

Reklama

Související témata: