Hlavní obsah

Divočina v Ďolíčku vítěze neměla, Baník je rád za bod. Plzeň bere výhru, Liberec měl nabito

Aktualizováno

Mistrovská Plzeň napravila zaváhání z úvodního kola, kdy jen remizovala v Teplicích. Tentokrát doma naplno bodovala v duelu s Pardubicemi (2:1). Liberec i díky hattricku Van Burena deklasoval Teplice poměrem 5:1. Zbrojovka Brno pak zvítězila na Hané 2:0. V posledním utkání sobotního programu sice domácí Bohemians 1905 vedli nad Baníkem 3:1, Ostrava ale v druhém poločase dokázal srovnat a musí být ráda za první bod v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Bohemians. Klokani doma s Baníkem Ostrava prohrávali, ale ještě do přestávky skóre otočili.

Článek
Fotogalerie

Plzeň vstoupila do ligy remízou 2:2 v Teplicích a moc stála o to, aby vše v domácím prostředí napravila. Viktoriáni, kteří se chystají na odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu, nakonec svůj cíl splnili. Tři body vystřelil týmu kouče Michala Bílka patnáct minut před koncem Milan Havel. V nejvyšší soutěži tak Západočeši neprohráli už 24 zápasů v řadě, což je klubový rekord.

Olomouc doma propadla v moravském derby, když se Zbrojovkou Brno prohrála 0:2. Sigma tak nenavázala na úvodní jasné vítězství v Ostravě. Nováčka poslal na Hané do vedení už před přestávkou zkušený Jakub Řezníček, po pauze jistil výhru talentovaný Ševčík.

Plzeň po výhře nad Tiraspolem sahá po postupu. Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Liberec na úvod ligy senzačně zvítězil na Spartě a parádní formu potvrdil i doma proti Teplicím. Slovan si tentokrát doma zastřílel, zvítězil 5:1. Hattrickem se blýskl útočník Mick van Buren.

Baník před týdnem vstoupil do ligy ostudnou domácí porážkou 0:3 se Sigmou, a přestože v Ďolíčku šel do vedení už v páté minutě, Klokani ještě do poločasu skóre třemi góly otočili. Vypadalo to na další průšvih týmu trenéra Pavla Vrby, jenže tomu vyšla střídání a Ostravané berou alespoň bod za remízu 3:3. Slezané tak s vršovickým celkem neprohráli desetkrát v řadě.

Program 2. ligového kola
Sobota
Liberec - Teplice 5:1
Branky: 45., 53. a 70. Van Buren, 9. Doumbia, 22. Taloveirov - 43. Urbanec.
Plzeň - Pardubice 2:1
Branky: 21. Kliment, 75. Havel - 55. Solil.
Olomouc - Brno 0:2
Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík.
Bohemians - Ostrava 3:3
Branky: 6. Hronek, 19. Květ, 22. Křapka - 5. Kuzmanovič, 49. Klíma, 79. Tijani.
Neděle
16:00 České Budějovice - Sparta
16:00 Slovácko - Hradec Králové
16:00 Mladá Boleslav - Jablonec
19:00 Slavia - Zlín

Reklama

Související témata: