Hlavní obsah

Bod z Plzně je pro nás extrémně důležitý, radují se Tepličtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekali, že budou v Plzni tak blízko vítězství. Fotbalisté Teplic ještě v 84. minutě v Doosan Aréně vedli gólem Aloise Hyčky, nakonec získali bod. Ale i remíza je v jejich situaci nesmírně cenná, díky ní předskočili čtrnácté Brno a v nadstavbě budou mít třikrát výhodu domácího prostředí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Teplic po remíze v Plzni.

Článek

„Před boji o záchranu v nadstavbě je pro nás remíza z Plzně psychickou vzpruhou. Klukům jsem před zápasem pustil sestřih podzimního duelu. Ukázal jsem jim, že jsou schopní Plzeň potrápit. Dokázali to i teď," pochvaloval si trenér Zdenko Frťala.

„Bod je pro nás extrémně důležitý, díky němu budeme hrát třikrát doma. To je obrovská výhoda," podotkl brankář Filip Mucha. Teplickou jedničku překvapilo, že v úvodním poločase byl naprosto bez práce. První střelu na něj vyslali domácí až zkraje druhé půle, kdy zblízka hlavičkoval Durosimni.

„Nečekal jsem, že budu mít tak dlouho málo práce. Kluci ale hráli výborně, jezdili jako pily. Plzeň jsme do ničeho nepustili naším vynikajícím výkonem," chválil spoluhráče Mucha, kterého překonal až v závěru Chorý. „Po průběhu zápasu nás mrzí, že jsme nevyhráli. Bod z Plzně ale brát musíme, je pro nás cenný. Viktorka měla na konci velký tlak a šance," dodal Mucha. „Závěr byl pro nás těžký, Viktorka má vysoké hráče v čele s Chorým, do naší šestnáctky létaly centry. Až na jednu situaci jsme si s nimi poradili," doplnil Frťala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.