Hlavní obsah

Boleslav předvedla v oslabení senzační návrat. Kulič: Lítal jsem jako tajtrlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat, jaký se jen tak nevidí, předvedli fotbalisté Mladé Boleslavi v zápase proti Liberci. Ještě čtvrt hodiny před koncem prohrávali Středočeši o dva góly a hráli v oslabení, nakonec ale v domácím prostředí urvali bod za remízu 2:2. „Lítal jsem tam jako tajtrlík, emoce stříkaly,“ popisoval rozpoložení po vyrovnací brance boleslavský trenér Marek Kulič. „Od nás to je velká hloupost,“ litoval promrhání dvougólového náskoku obránce hostí Matěj Chaluš.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Lukáš Červ z Liberce, vpravo Júsuf Hilál z Boleslavi.

Článek

Když v 42. minutě krásnou tvrdou ranou zpoza vápna zvyšoval útočník Slovanu Luka Kulenovič na 2:0, boss libereckého klubu Ludvík Karl na tribuně nadšeně vyskočil, zatleskal a spokojeně pokýval hlavou. Hosté vedli po poločase o dvě branky, Boleslav hrála po vyloučení Dominika Kostky v oslabení. Ložená výhra pro Liberec? Kdepak. „Když to vezmu z pohledu Boleslavi, vyrovnala zaslouženě. Před zápasem bychom bod brali, ale po tomhle průběhu je to pro nás velká ztráta," mrzelo libereckého kouče Luboše Kozla po konečné remíze 2:2.

Kulič vypustil do druhé půle Tomáše Ladru místo kapitána Marka Matějovského, ofenzivní záložník s desítkou na zádech hru oživil. Stejně jako další čerství hráči Patrik Žitný s Matějem Pulkrabem, po jejichž spolupráci domácí v 78. minutě snížili. „Střídání nám vyšla fantasticky," liboval si Kulič. „Ale řešíme je jako celý realizák," odmítal velké zásluhy zelenáč mezi ligovými trenéry.

Zbytečně před gólem ztratil míč Nicolas Penner, který ho po standardní situaci vyvážel z pokutového území. Ale brzy o něj přišel a pak jen ze země sledoval, jak Boleslav udeřila. „S touhle situací jsem nespokojený, musí to vyřešit líp a neudělat takovou ztrátu. Nevím, co chtěl vymýšlet," kroutil hlavou Kozel.

Snaha Středočechů gradovala, v 89. minutě po faulu Filipa Prebsla zahrával Ladra přímý volný kop, balon propadl na zadní tyč, kde ho hlavou nasměroval do sítě Marek Suchý. „Asi dostal dost prostoru, bránili jsme zónově, ale nebudu nikoho jmenovat. Říkali jsme si, že to musíme pobrat a ubránit," popisoval Chaluš.

„Kluci pořád dřeli. Musím před nimi smeknout. Kondičák už mi ukazoval data a jsou neuvěřitelná. Fanoušci nás v průběhu druhé půle skvěle povzbuzovali, vlilo nám to krev do žil. Děkuji hráčům i fanouškům," zářil Kulič. „Musím vyzdvihnout i brankáře Matouše Trmala, který nás za stavu 0:2 udržel perfektním zákrokem ve hře," odkázal boleslavský kouč na Trmalův zásah proti hlavičce Kulenoviče v 67. minutě.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.