Hlavní obsah

Č. Budějovice - Slavia 1:3Chytil a Provod spasili favorita, sešívaní jsou stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zafeiris 0 : 1
53. Ondrášek 1 : 1
73. Provod 1 : 2
84. Chytil 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 2. kole první ligy v Českých Budějovicích 3:1. Pražané vedli po brance Christose Zafeirise ze 13. minuty, Dynamo vyrovnalo krátce po pauze, kdy si připsal premiérový soutěžní gól po návratu do Čech Zdeněk Ondrášek. V 74. minutě ale poslal favorita znovu do vedení bývalý záložník Jihočechů Lukáš Provod a poté přidal pojistku střídající Mojmír Chytil, který v závěru po vyloučení domácího Jakuba Hory neproměnil penaltu.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Lukáš Provod (vlevo) se postaral o druhý gól Slavie

Článek

Slavia na jihu Čech zvítězila po dvou zápasech, v minulé sezoně Dynamu na jeho stadionu podlehla 0:1. Červenobílí po výhře nad Hradcem Králové naplno bodovali i ve druhém kole a o skóre vedou tabulku. Naopak Dynamo po porážce na Slovácku vyšlo také podruhé naprázdno a inkasovalo už sedm branek.

Po zhruba 10 vyrovnaných minutách si první poločas pro sebe přivlastnila Slavia. Vypracovala si více šancí a jen zásahy brankáře Šípoše držely Jihočechy v naději. Do přestávky jej překonal pouze ve 13. minutě Zafeiris, jehož střelu zpoza vápna smolně tečoval domácí stoper Králik. Norský záložník skóroval v české lize podruhé. Brankář Dynama se pak následně vyznamenal při další Zafeirisově střele nebo velké šanci Jurečky.

Domácí se velkou částí první půle protrápili v defenzivě, ale na úvod druhého dějství začali odvážně. V 53. minutě Jihočeši nečekaně vyrovnali, když se po individuální akci a centru Čmelíka z pravé strany prosadil hlavou zblízka Ondrášek.

Foto: Pancer Václav, ČTK

České Budějovice hostily ve druhém kole Fortuna ligy Slavii

Po gólu Českobudějovičtí výrazně ožili a chvílemi byli překvapivě aktivnější než soupeř. Favorit se trápil, ale v 74. minutě mu pomohla špatná rozehrávka brankáře Šípoše. Pražané díky tomu lacino získali balon a po přihrávce od Chytila z pravé strany prostřelil gólmana Provod, jenž do Slavie před časem zamířil právě z Českých Budějovic.

Hosté od té doby nedali Dynamu náznak naděje na zvrat. Deset minut po druhém gólu přidal pojistku agilní Chytil, který se trefil patičkou. Útočník, jenž přišel do Slavie z Olomouce, skóroval z pozice střídajícího hráče i v úvodním kole proti Hradci.

Chytil pak mohl svůj výkon ještě zvýraznit. V 89. minutě jej nedovoleným zákrokem na hranici pokutového území zastavil Jakub Hora, českobudějovický záložník dostal druhou žlutou kartu a utkání pro něj skončilo. Sám Chytil se postavil k penaltě, ale Šípoš jeho pokus zlikvidoval. Slavii to však už příliš vadit nemuselo, s Dynamem prohrála jediné z posledních 12 vzájemných ligových utkání.

2. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:3 (0:1)
Branky: 53. Ondrášek - 13. Zafeiris, 74. Provod, 84. Chytil. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Hrabovský - Starý (video). ŽK: Havel, J. Hora, Čmelík - Zafeiris. ČK: 89. J. Hora. Diváci: 6681 (vyprodáno).
Č. Budějovice: Šípoš - Osmančík (85. Hais), Havel, Králik, Trummer - Čermák, J. Hora - Čmelík (72. Suchan), Hellebrand (85. Broukal), Adediran - Ondrášek. Trenér: Marek Nikl.
Slavia: Kolář - Vlček (61. Schranz), Ogbu, Holeš - Douděra (29. Masopust), Zafeiris, Oscar, Provod - Lingr (77. Ševčík), Jurečka (62. Chytil) - Van Buren (77. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Reklama