Hlavní obsah

Boleslav vyzkouší mladíka ze Sparty a dotahuje příchod Kušeje

Mladá Boleslav zřejmě přijde o krajního univerzála Davida Pecha, o něj projevuje silný interes Slavia. Ovšem Středočeši pracují také na doplnění kádru, v aktuálně šestém celku fotbalové ligy se pokusí prosadit dva perspektivní borci z druhé nejvyšší soutěže: dvacetiletý krajní obránce Martin Suchomel, jenž strávil podzim v béčku Sparty, a dvaadvacetiletý záložník Vasil Kušej z Prostějova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Suchomel ze Sparty Praha a Bibars Natcho z Partizanu.

Článek

Suchomel zatím nezapadl do plánů trenéra áčka Sparty Briana Priskeho, podzim strávil v druholigové rezervě letenského klubu. V ní naskočil do jedenácti utkání a viděl šest žlutých karet. Už dnes se bude podle informací Sport.cz hlásit v Boleslavi na tréninku, o formě jeho působení ve městě automobilů se bude jednat. Do áčka Sparty nakoukl minulý rok na jaře, připsal si šest soutěžních startů. Zajímavé je, že nastoupil ve dvou vítězných derby proti Slavii, v obou případech byl v základní sestavě.

Kušejovi v Prostějově podzim vyšel, vstřelil pět branek a za listopad byl vyhlášen dokonce hráčem měsíce Fortuna národní ligy. Není divu, že jeho fazona upoutala více ligových mužstev, o bývalého hráče Drážďan se zajímaly Sigma Olomouc nebo Baník Ostrava. Českou ligu ale okusí coby člen party trenéra Pavla Hoftycha, s níž zahájil v pondělí přípravu. Ladí se už jen detaily přestupu.

Už od konce minulého roku se v Boleslavi připravují gambijský útočník Lamin Jawo, jemuž vypršela smlouva ve Zlíně, a nigerijský záložník Dele Israel z lotyšského klubu Daugavpils.

Reklama