Hlavní obsah

Č. Budějovice - Hr. Králové 0:3Hradec vyhrál a drží čtvrté místo, dva góly dal Kubala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Kubala 0 : 1
65. Kubala 0 : 2
88. Koubek 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili ve 13. kole první ligy na hřišti oslabených Českých Budějovic 3:0 a upevnili si čtvrté místo. Ve 49. minutě byl vyloučen Lukáš Havel a hosté využili přesilovku třemi brankami. Dvě z nich vstřelil Filip Kubala, který navíc asistoval u trefy střídajícího Matěje Koubka. "Votroci" v nejvyšší soutěži vyhráli potřetí za sebou, Jihočeši nebodovali po třech kolech a v neúplné tabulce jsou devátí.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Martin Králik z Českých Budějovic a Jakub Kučera z Hradce Králové.

Článek

Opatrný začátek zápasu oba týmy vystupňovaly až v závěru poločasu, kdy si připravily první nebezpečné šance. Nejprve ve 39. minutě Smrž vyslal kolmicí do solidní pozice Kubalu. Královéhradecký útočník se pohotově otočil a vypálil, ale mířil těsně vedle pravé tyče.

Domácí odpověděli v nastaveném čase první půle. Přesný centr Hellebranda zpracoval Zajíc pro Horu, jehož střelu však defenziva hostů zblokovala na roh. Po něm se Jihočeši dožadovali penalty, když se jim zdálo, že Kodeš fauloval Havla. Rozhodčí celou situaci zkontroloval na videu, ale souboj jako faul neposoudil.

Video sehrálo důležitou roli i v úvodu druhého poločasu a opět v tom figuroval Havel. Ve 47. minutě nejprve udělil sudí Křepský za ostrý zákrok českobudějovického zadáka na Kubalu žlutou kartu. Následně si však souboj prohlédl ze záznamu a svůj verdikt změnil na červenou kartu.

Hradec Králové mohl hned ze standardní situace skórovat, ale Čihák hlavou minul. Hosté se však dočkali o chvíli později. V 53. minutě se po přihrávce Gabriela gólově prosadil Kubala. Východočechy mohl po chybě českobudějovické defenzivy definitivně uklidnit v 64. minutě Vašulín, ale ve velké šanci jej vychytal brankář Janáček.

Východočeský tým to dlouho mrzet nemuselo, protože hned o minutu později připravil Vašulín ideálně míč pro Kubalu, jenž už Janáčka překonal a v sezoně si polepšil na pět ligových gólů. V závěru ještě po Kubalově přihrávce uzavřel skóre náhradník Matěj Koubek.

České Budějovice potvrdily, že se jim před vlastním publikem nedaří. Na Střeleckém ostrově ještě v sezoně nevyhrály, ze sedmi utkání tam získaly jen dva body jsou nejhorším domácím mužstvem nejvyšší soutěže.

13. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Branky: 53. a 65. Kubala, 88. Matěj Koubek. Rozhodčí: Křepský - Horák, Antoníček - Szikszay (video). ŽK: Čmelík - Kučera, Matěj Koubek. ČK: 49. Havel (Č. Budějovice). Diváci: 3472.
Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik - Čolič, Čavoš, Hellebrand (55. Sluka), Skovajsa - Hora (72. Sladký) - Potočný (55. Škoda), Zajíc (46. Čmelík). Trenér: Weber.
Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Smrž - Gabriel, Rada (76. Dvořák), Kodeš, Kučera, Ryneš - Kubala (90. Ševčík), Vašulín (82. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama