Hlavní obsah

Bolí to, byli jsme deset vteřin od definitivní záchrany, hořekoval jablonecký Pilař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním poločase vstřelil Bohemians 1905 jeden z nejhezčích gólů své kariéry, ale radost z něj měl jablonecký Václav Pilař pramalou. Ještě ve třetí minutě nastavení byl vítězným a znamenal by tak definitivní záchranu Jablonce v nejvyšší soutěži. Jenže Klokani dokázali z poslední akce vyrovnat na 1:1. Severočeši tak musejí pro vyhnutí se baráži bojovat ještě v posledním kole skupiny o udržení ve Zlíně. Pilař se navíc vykartoval a u Ševců bude na trávníku chybět.

Foto: David Taneček, ČTK

Václav Pilař z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Jaké pocity teď převládají?

Strašný... Před chvílí jsem slyšel, že jsme inkasovali pár vteřin před koncem... Mrzí nás, že jsme deset vteřin před koncem udělali chybu. Byli jsme deset vteřin od stoprocentní záchrany. Teď nás to bolí. Zároveň jsme si ale v kabině řekli, že máme poslední zápas a do něj půjdeme na sto procent a neprohrajeme ho.

Jablonec jste poslal do vedení nádhernou střelou. Dal jste někdy hezčí gól?

Levačkou asi ne. Vyšlo mi to krásně do kroku, vystřelil jsem a trefil jsem to. Byl jsem rád, že to tam takhle zapadlo.

Máte z něj teď vůbec radost?

Foto: David Taneček, ČTK

Frustrovaní fotbalisté Jablonce po konci utkání s Bohemians.

Měl bych, kdyby byl tříbodový. Byla by obrovská, kdybych jím pomohl týmu. Ale tahle ne. Bod je málo. Potřebovali jsme vyhrát. První poločas jsme hráli podle představ. Vytvořili jsme si čtyři pět šancí a mohli jsme dát na 2:0. V prvním poločase jsme se jim do obrany dostávali dobře.

Co se změnilo po pauze, kdy vás Bohemians postupem času tlačili víc a víc?

Bohemka hru hodně zjednodušila, hodně nakopávala balony. Měla tam na to i typově vhodné hráče, kteří byli v soubojích lepší a trochu nás tím zatlačila. Samozřejmě se hnala za výhrou a my jsme chtěli výsledek udržet. Podržel nás brankář. Ale situaci deset vteřin před koncem jsme měli zvládnout líp.

Foto: David Taneček, ČTK

Vzdušný souboj Davida Štěpánka z Jablonce (vlevo) a Martina Dostála z Bohemians.

Navíc jste se vyžlutil na poslední zápas ve Zlíně, kde budete chybět.

V zápase jsem si to neuvědomoval. Nevím, kdy jsem dostal kartu, nějakých pět minut před koncem. Šel jsem do skluzu a zvednul jsem trochu nohy. Předtím jsem tam nadával na zákrok od hráče Bohemky. Udělal jsem to samé a bohužel dostal žlutou, asi oprávněnou. Snášet to budu blbě. Pojedu se jen podívat. Budu držet palce a věřím, že to zvládneme.

Reklama

Související témata: