Hlavní obsah

Pardubice si klid nevybojovaly, Jablonec jim také nepomohl, a tak jsou pořád v nejistotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát sahaly Pardubice v úterním večeru po jistotě setrvání mezi tuzemskou fotbalovou elitou. Nejprve v utkání 4. kola nadstavby vedly v azylu v Ďolíčku nad Zlínem. Když pak moravský klub vstřelil branku, která mu zaručila setrvání v 1. lize, nezbývalo Východočechům než doufat v pomoc Jablonce. Ale ani konstelace bitvy na severu Čech a vyrovnání Bohemians ve čtvrté minutě nastavení pardubickému týmu nenahrála.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Vachtang Čanturišvili ze Zlína, Dominik Kostka a Jakub Markovič z Pardubic.

Článek

„Chtěli jsme zápas dohrát tak, abychom měli před posledním kolem klid. A dlouho k tomu všechno směřovalo. První půle byla z naší strany velice dobrá. Po pauze už nám hra tolik nevycházela, byli jsme zatažení a protivník nás přehrával. Nedokázali jsme držet balon," posteskl si Jaroslav Novotný, trenér Pardubic, po remíze 1:1 se Zlínem.

„Vítězství by nás zachránilo. Proto jsme se snažili ještě po zlínském vyrovnání hráče hnát do útoku, ale už byli vyšťavení, neměli dost sil na zvrat," krčil rameny Novotný.

„Chtěli jsme si vybojovat klid. A dlouho to bylo nadějné. Škoda jedné nevyřešené akce Zlína. Ještě jsme se snažili během závěrečných patnácti minut zvrátit skóre v náš prospěch, ale neměli jsme energii," krčil rameny Vojtěch Patrák, který vstřelil první gól v nejvyšší soutěži. „Při vědomí, že nepojedeme do Teplic s jistotou záchrany, mi ta trefa hodně zhořkla. Vlastně jakoby žádná nebyla," krčil rameny dvaadvacetiletý útočník.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pavel Černý z Pardubic (vlevo) padá při souboji s Martinem Cedidlou ze Zlína.

Pardubičtí po nerozhodném výsledku upínali naděje k duelu na severu Čech, kde Jablonec hostil Bohemians a ještě ve čtvrté minutě nastavení držel vedení 1:0. Takový výsledek garantoval záchranu pro Severočechy, ale i Pardubice.

Jenže spásou Klokanů a současně prokletím dalších dvou klubů se stal Hronek, respektive jeho trefa v 94. minutě. Po výsledku 1:1 jsou v barážovém ohrožení Pardubice, Jablonec i Bohemians.

„V závěru jsme výsledky z dalších zápasů věděli. Vypadalo to, že budeme zachráněni, ale vyrovnání Bohemky vše změnilo. Pořád nám hrozí baráž, což je po třech předešlých čistých kontech mrzuté. Ale nedá se nic dělat," pokrčil rameny pardubický trenér.

„Věděli jsme, že Jablonec vede. Ale když o vítězství přišel, tak jsem si říkal, proč zrovna my. Teplice už se sice baráži nevyhnout a nemají tak v posledním kole o co hrát, ale s tím se nedá kalkulovat," posteskl si Patrák, že Východočeši potřebují bod, aby nemuseli hledět na ostatní výsledky. „Je velká výhoda, že vše máme ve vlastní moci," utěšoval se Patrák.

Reklama

Související témata: