Hlavní obsah

Brankář Hruška se pomalu stává příbramskou ikonou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Slovácko si pokazilo prvoligovou premiéru nepřesnou koncovkou. Střeleckým výkonem navázalo na posledních pět přípravných zápasů, v nichž vstřelilo pouhé dva góly. V sobotním zápase s Příbramí (2:3) si Slovácko vypracovalo šancí minimálně na dva zápasy, bilance ale byla žalostná a znamenala bodovou ztrátu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zleva Václav Ondřejka ze Slovácka a Aleš Hruška a Pavel Ricka, oba z Příbrami.

Článek

"Měli jsme v prvním poločase vést minimálně o dvě branky. Přitom nemohu hráčům nadávat. Šance jsme si vypracovali, řešili je správně, jenom jsme nedali branky. Famózní výkon podal brankář Hruška," uvedl po utkání domácí kouč Miroslav Soukup, podle kterého měl zápas svou kvalitu. "My jsme se ve finální fázi ale neprosadili a soupeř využil z minima maximum. Z prvních dvou střel na naši branku jsme inkasovali dva góly," povzdychl si Soukup.

Utkání Soukup ve druhém poločase koučoval pouze z tribuny. "Kopl jsem do láhve. Bylo to označeno za hrubý prohřešek, více situaci nechci komentovat," vysvětlil Soukup svůj úlet z konce prvního poločasu.

Lepší ligovou premiéru si nemohl přát nový příbramský trenér David Vavruška. "Slovácko vstoupilo do zápasu mnohem lépe. My jsme měli velkou porci štěstí a výborného Hrušku v brance, který drží Příbram nad vodou dlouhodobě a stává se z něj pomalu ikona," řekl trenér Vavruška na adresu hráče, který byl na reprezentačním herním kempu v Japonsku.

Ale nejen Hruška ho potěšil. "Mohli bychom hovořit o štěstí, kdybychom vyhráli 1:0, ale dali jsme tři góly. Avizovali jsme, že se budeme snažit hrát i venku o útočnou hru. Což jsme už dnes dokázali," liboval si Vavruška.

Reklama

Související témata: