Hlavní obsah

Brankář Zlámal se rozloučí s kariérou

Fotbalový brankář Zdeněk Zlámal se v pátek rozloučí s hráčskou kariérou exhibičním utkáním v Olomouci. Šestatřicetiletý někdejší gólman Sigmy, Liberce či Bohemians oficiálně oznámil konec už v září, ale naplánovaný zápas osobností se kvůli covidovým omezením uskuteční až nyní v pátek 17. června od 18:00 na hřišti HFK Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Zlámal ještě v dresu Bohemians

Článek

Zlámal na stadion v Holicích svolal bývalé spoluhráče a kamarády, kteří se proti sobě utkají pod hlavičkou Bobby týmu a Olomouc 2012, který před deseti lety vyhrál Český pohár.

"Přijedou všichni kluci z mužstva, se kterým jsme dobyli největší úspěch pro Sigmu. Teď je to přesně deset let od vítězství v poháru, tak je v tom i symbolika," řekl Zdeněk Zlámal.

Pořadatelé už ze známých hráčů potvrdili účast Jana Kollera, Tomáše Ujfalušiho, Radka Šírla, Michala Papadopulose, Davida Rozehnala, Radima Kučery, Ondřeje Čelůstky či hokejisty Olomouce Jana Káni. V jednání je ještě i řada dalších jmen včetně například Patrika Schicka. "Účast nám přislíbil, ale zatím to ještě nepotvrdil, jsme stále v kontaktu," řekl Zlámal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přepis historie. Brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal a jeho gólová hlavička během utkání s Duklou.

Zlámal odchytal 187 utkání v české lize za Olomouc, Zlín, Bohemians, Slavii, Liberec a Spartu. Působil také v zahraničí v tureckém Alanyasporu, skotském Heart of Midlothian, italských Udine a Bari nebo španělském Cádizu. Na kontě má i jeden start na reprezentační áčko v poločase přátelského utkání proti Maltě. Na největší týmový úspěch dosáhl právě zmíněným triumfem s Olomoucí v národním poháru v roce 2012.

Reklama