Hlavní obsah

Brno padlo po nejlepším výkonu. Tlak teď ještě naroste, říká Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbrojovka podala v Jablonci nejlepší výkon na hřišti soupeře pod koučem Martinem Haškem, jenže přesto prohrála gólem Jana Krále 0:1. Severočeši se díky vítězství definitivně mezi elitou zachránili.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Brna Martin Hašek.

Článek

Až do druhého poločasu záchranářského duelu na Střelnici naskočil za hosty nejlepší střelec ligy Jakub Řezníček, který v minulém kole neproměnil dva pokutové kopy.

„Do utkání jsme šli se záměrem soupeře vysoko presovat a překvapit ho aktivitou, čemuž jsme uzpůsobili i sestavu a Řezníček proto nebyl v základu. Chtěli jsme, aby naskočil až v momentě, kdy selsky řečeno bude mužstvo soupeře unavené," vysvětlil brněnský kouč.

"Ne náhodou je nejlepší střelec v lize, má vynikající orientaci v pokutovém území, umí si najít prostor a situaci dobře načasovat, a realizaci má taky vynikající. Už v prvním poločase jsme měli v pokutovém území celou řadu situací, ale ve druhém jich bylo ještě víc," vysvětlil tah Hašek, který ještě těsně před zápasem přišel o zraněného Jana Štěrbu figurujícího původně v zahajovací sestavě. Nahradil ho Matěj Hrabina.

Zbrojovka Jablonec poslední půlhodinu přehrávala, ale ani s Řezníčkem na place nedokázala přetavit alespoň jednu z mnoha šancí ve vytouženou trefu. „V rukou nám nakonec nezůstalo nic, možná jen pocit z výkonu, který byl nejlepší venku během doby, co jsem u mužstva já. Určitě jsme za tu dobu měli i nejvíc šancí a určitě i největší držení míče, ale výsledek je 0:1," hořekoval kouč Zbrojovky.

Vzhledem k triumfu Zlína v Pardubicích teď Brno dělí od momentálně přímo sestupujícího Zlína jen jeden jediný bod.

„Už když jsem přišel, situace byla vážná, což jsem si s plnou vážností uvědomoval. Nepřekvapuje mě, že je teď taková. Ale samozřejmě se nám dýchalo přeci jen lépe, když jsme měli od spodku nějaký odstup. Teď je jednobodový a z hlediska mentálního budeme všichni pod ještě větším tlakem. Ale od toho tu jsme, abychom takové situace zvládali. Jsme v profesionálním prostoru, kde tlak je, někdy větší, někdy menší. A teď pravděpodobně ještě trochu naroste a bude velký. Ale pořád to máme ve svých rukách a nejsme na nikom závislí," uzavřel Hašek.

Reklama