Hlavní obsah

Budějovice cítí křivdu! Dali jsme gól, nevím, proč neplatil, zlobil se kouč Horejš

Plzeň

Dvě situace, které fotbalistům Českým Budějovic hnuly žlučí. V sobotním duelu fotbalové ligy na půdě Plzně jim nejprve na základě zásahu videorozhodčího byl odvolán gól. V závěru, kdy si srazili do sítě Mihálikův centr, reklamovali marně ruku Limberského. Porážku 0:1 tak kousali hodně těžce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš v emocích

Článek
Fotogalerie

„Dali jsme gól, nevím, proč neplatil. Pak v poslední minutě dostaneme takovou branku. Reklamovali jsme při ní ruku Limberského, přišlo nám, že si míč přiklepl rukou. Ale hlavní rozhodčí se nešel na monitor podívat. Nezasloužíme si odjíždět bez bodu," povzdechl si trenér Dynama David Horejš.

Jeho tým odehrál v Doosan Areně skvělou partii, v průběhu druhého poločasu šel do vedení po brance Mészárose, který zblízka propálil Hrušku. Jenže z euforie se vzápětí Jihočeši propadli do frustrace. Hlavní sudí dostal od videorozhodčího doporučení, aby celou situaci prohlédl na obrazovce u postranní čáry. Gesto arbitra Pechance bylo po chvilce jasné: gól neplatí. Důvod? Přistrčení domácího Kovaříka hostujícím Čoličem během gólové akce.

„Přezkoumávali jsme celou akci. Poté jsme rozhodčímu doporučili, aby branka Dynama neplatila. Zmíněná situace s postrčením byla mimo jeho zorné pole," uvedl v rozhovoru pro O2 TV Sport videorozhodčí Ondřej Berka.

„Situaci jsem neviděl. Tím, že gól neplatil, jsme získali vyšší energii k tomu, abychom zápas zlomili. Jsem přesvědčený, že bychom gól dali i tak, hráli bychom zřejmě na dva útočníky," podotkl plzeňský trenér Adrian Guľa.

„Bohužel, VAR nám nepřál. V závěru se pak od nás odvrátilo i štěstí," litoval smolař zápasu obránce Pavel Novák, který si minutu před koncem srazil centr Mihálika do vlastní branky. Jakmile míč skončil v síti, reklamovali Jihočeši u Pechance ruku Limberského.

„Vyjádřit se k tomu nemůžu, byl jsem od toho daleko. Kluci ale říkali, že ruka byla. Bohužel rozhodčí se nešel ani podívat. Řekl nám, že všechno viděl dobře," krčil rameny Novák. „Někdy fotbal dokáže být krutý. V předchozích utkáních jsme několikrát měli štěstí, teď se od nás odvrátilo. Pokud budeme pokračovat v takových výkonech, můžeme myslet na první šestku," dodal Horejš.

Reklama