Hlavní obsah

Zápotočný skončil. Budějovice jsou bez trenéra, tým povedou asistenti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Turbulentní časy ve fotbalových Českých Budějovicích nekončí. Pár hodin po středeční porážce 0:2 s Hradcem Králové podle informací Sport.cz rezignoval trenér Tomáš Zápotočný. Dynamo prohrálo osm soutěžních zápasů po sobě a v lize je poslední. Už v sobotu ho čeká rozlučka s podzimní ligou na Bohemians. Klub Zápotočného konec oficiálně potvrdil ve čtvrtek ráno.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Tomáš Zápotočný po roce v Českých Budějovicích skončil

Článek

Podzimní události v Budějovicích se valí bláznivým tempem a jedna přebíjí druhou: vyhazov nejlepšího podzimního střelce Jakuba Hory i kouče Marka Nikla či válka se skalními fanoušky, kteří v neděli házeli v Plzni dýmovnice na trávník. Dynamo jim za trest zavřelo domácí sektor a zástupci kotle v reakci na to vyhlásili bojkot, ke kterému vyzvali i ostatní příznivce. Na středeční duel s Hradcem přišlo 783 lidí a většinu večera bylo na Střeleckém ostrově ticho.

A teď je tu další pikantní novinka. Ligová dohrávka s Hradcem byla posledním zápasem trenéra Tomáše Zápotočného. V kuloárech se mluví o tom, že odstoupil sám pár hodin po zpackaném utkání, ve kterém nevýrazné Dynamo soupeři výhru víceméně darovalo. „Obrovský zmar a křeč. Neměli jsme sílu na obrat,“ vydechl Zápotočný zklamaně na tiskovce. V tu chvíli ještě byl budějovickým trenérem, ovšem později rezignoval.

„Vedení přijalo trenérovo rozhodnutí, které nás na jednu stranu mrzí, na druhou stranu si ale vážná situace žádá řešení. Klub nyní bude hledat trenéra, který převezme mužstvo na začátku zimní přípravy. Do té doby dočasně zastoupí uvolněnou pozici dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Tomášovi děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo a přejeme hodně úspěchů v jeho dalším působení,“ citoval klubový web budějovického sportovního manažera Jana Podroužka.

Zápotočný s Niklem přišli na jih před rokem coby rovnocenné trenérské duo a na jaře se s Dynamem celkem v pohodě zachránili, hráli nadstavbovou „prostřední“ skupinu o umístění.

Ovšem podzim jim vůbec nevyšel: Dynamo je v lize už měsíc poslední, nebodovalo od 7. října. Pak přišlo sedm ligových porážek za sebou a vyřazení v osmifinále MOL Cupu. Kromě teď už bývalého trenérského tandemu Nikl & Zápotočný, jenž se rozpadl nečekaným odvoláním Nikla před třemi týdny, mají fanoušci problém i s majitelem a předsedou představenstva Vladimírem Koubkem.

Co bude dál? O provizorní variantě pro sobotní poslední zápas roku na Bohemians s asistenty Lerchem a Kladrubským už byla řeč. A potom by měl přijít nový trenér, Dynamo se už začalo rozhlížet.

Reklama