Hlavní obsah

Byl jsem rozhodnutý, že půjdu doprava a vyšlo to, lebedil si hrdina Klokanů Valeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře se v Olomouci pomalu stává pravidlem, že gólman týmu, který tam přijede, se stane hrdinou. Po teplickém Tomáši Grigarovi se to v duelu 24. kola povedlo i Romanu Valešovi z Bohemians, který měl lví podíl na bezgólové remíze. Krátce před přestávkou totiž zlikvidoval i penaltu, když vystihl a kryl slabou přízemní střelu Ondřeje Zmrzlého k tyči.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Roman Valeš z Bohemians.

Článek

„Měl jsem nějaké indicie, jak to kope. Rozhodl jsem se podle nich a vyšlo to. Hned jsem věděl, že půjdu doprava. Jen jsem chtěl co nejdéle stát, bál jsem se, že by mi sudí mohl písknout, že jsem předčasně vylezl ven. Takže, do poslední chvíle jsem stál a pak jsem řešil, jestli to dá vysoko, po zemí nebo jinak," popsal zítra dvaatřicetiletý gólman.

V průběhu zápasu ho po hlavičce Mojmíra Chytila zachránilo břevno, po střele Víta Beneše měl zase dobře postavenou tyč. Jednou i kapituloval, když se trefil Chytil, ale gól pro postavení mimo hru nakonec neplatil. „Vůbec jsem neviděl, že to byl ofsajd. V té chvíli jsem si myslel, že je to v Prčicích. Až to sudí začal přezkoumávat, tak jsem se v duchu modlil, aby gól neuznal a naštěstí se tak stalo," odechl si Valeš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Roman Valeš z Bohemians chytá penaltu.

Bod z Hané označil z pohledu svého týmu za zlatý. „Sigma byla herně lepší, měla i více šancí, kromě penalty, i břevno, tyčku. My jsme si toho moc nevypracovali, snad až tři střely po závaru v samém závěru. Škoda, že jsme se netrefili. To bychom ale asi chtěli už moc. Bod je super a musíme ho s pokorou brát," uznal.

„Je pro nás hodně důležitý. Kdyby Olomouc vyhrála, odskočila by nám a řešila by horní skupinu. takto však s ní zůstáváme v kontaktu. Tabulka je od šesté příčky strašně vyrovnaná. Teď jsme dvanáctí. Potřebujeme dvakrát, třikrát po sobě neprohrát a dostanete se úplně jinam," říká gólman, který se do brány vrátil loni na podzim po dlouhé pauze zaviněné zraněním křížového vazu a jedničkou Klokanů se stal až letos na jaře.

Z bodu, který Klokani získali venku po sérii osmi porážek, měl radost i jejich kouč Luděk Klusáček. „Doufám, že to klukům pomůže. Je na nich vidět nervozita, hlavně směrem dopředu, kde se projevuje i absence dvou útočníků. Nedostáváme se tolik do hry a výsledkem je málo střeleckých příležitostí. Při situaci v tabulce, kdy o pozice bojuje osm týmů, a dvě kola v ní mohou vše přeházet, je znát tlak závěru sezóny," konstatoval lodivod Bohemians.

Reklama

Související témata: