Hlavní obsah

Byl pod tlakem, pak s okleštěným Libercem obral Slavii. Hezká sobota, radoval se Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve odpoledne pomohl porazit slávistické béčko ve druhé lize vstřeleným gólem jeho syn David v dresu Dukly, večer pak v nejvyšší soutěži kouč Liberce Luboš Kozel obral o body i elitní vršovický tým po remíze 2:2. „Dobrý den. I naše béčko vyhrálo, takže docela hezká sobota,“ podotkl spokojeně kouč Slovanu Luboš Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalového Slovanu Liberec Luboš Kozel (vpravo) a kouč Slavie Jindřich Trpišovský debatují po konci utkání Fortuna ligy.

Článek

K úsměvům měl rozhodně více důvodů než na začátku týdne, kdy se po šesti zápasech bez výhry ocitl v ohrožení. Vedení severočeského klubu o jeho pozici jednalo.

„Samozřejmě, byl jsem pod tlakem. Je to jasný, nepohybuju se v tomhle prostředí pár dnů. Fotbal je o výsledcích a ani já jsem nebyl šťastný, že jsme udělali tak málo bodů. Výsledky nebyly a člověk to vnímá. Ovšem byl jsem v pondělí ujištěn, že mužstvo připravuju na Slavii a snažil jsem se na tyhle věci nemyslet a dělat maximálně dobře svou práci," řekl.

Důvěru Liberci vrátil ziskem cenného bodu, který v páté minutě nastaveného času vystřelil Olatunji. „Musím být spokojený. Nebyli jsme v lehké situaci, nedělali jsme body, navíc jsme naposledy dostali v Boleslavi výprask a záleželo, jestli mužstvo dokážeme zase trochu postavit zpátky na nohy," pověděl Kozel, který před dvěma dny oslavil 52. narozeniny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalového Slovanu Liberec Luboš Kozel a kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

„Nejsme v lehké situaci ani z hlediska absencí. Proti Slavii nám chybělo sedm hráčů, z nichž by pět šest bylo v základní sestavě. Cením si toho, že mužstvo i v tomhle složení ukázalo charakter. Asi jsme byli horší než Slavia, která byla víc na balonu, možná i šancí měla nakonec víc, ale my jsme hráli tak, jak jsme chtěli," pověděl Kozel.

Postrádal kvůli zranění kapitána Gebre Selassieho, který u hřiště postával o berlích, Mikulu, Frýdka, Fukalu a hrát nemohl Prebsl ani Valenta, kteří U Nisy z Edenu hostují.

Severočechy poslal ve 26. minutě do vedení Červ. „Bohužel jsme poměrně brzy inkasovali, i když se nemůžu zbavit dojmu, že to bylo možná i po faulu na Doumbiu. A pak samozřejmě nejvíc emocí vnesla na hřiště odpískaná penalta, která poslala Slavii do vedení a od té chvíli to byl víc boj než fotbal," vrátil se ke sporné penaltě nařízené po souboji Ndefeho s Olayinkou po hodině hry. „Za mě velmi přísná," konstatoval suše Kozel.

V závěru utkání jeho mančaftu nabídl po červeném zkratu Olayinka přesilovou hru, kterou Olatunji využil. „Cením si toho, že když Olayinka neudržel nervy a šel ven, jsme se ještě zmobilizovali a dokázali jsme v závěru vydolovat pro nás zlatý bod. Musím mužstvo pochválit," uzavřel Kozel.

Reklama