Hlavní obsah

Byli jsme píchlí, mrzí jubilanta Látala. O Chramostu přišel těsně před zápasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpykal si trest za čtyři žluté karty a mohl se vrátit na lavičku. Jubilejní, 100. zápas v české lize tak odkoučoval právě na Letné. Podle očekávání se mu oslava zvrtla, fotbalisté Jablonce podlehli Spartě 0:3. „Určitě na nás dopadlo středeční velice těžké utkání s Teplicemi. Stálo nás hodně sil, navíc se nám do kabiny dostala viróza. Tři hráči ji měli,“ předesílá trenér Radoslav Látal.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Jablonce Radoslav Látal během utkání na Spartě

Článek

Jablonec ve středeční dohrávce zvítězil doma nad Teplicemi 3:2 a pět kol po sobě neprohrál. Jeho série však na Spartě skončila. Aby ne, když lídr ligové tabulky již ve 24. minutě vedl 3:0…

„První poločas jsme absolutně nezvládli. Byli jsme takový píchlí, odevzdaní a pomalí v meziprostorech. Vůbec jsme nedostupovali hráče, to byl velký problém. Pak jsme propadali v obranné fázi. Nebyli jsme agresivní a málo běhali. Sparta rozhodla brzy a bylo po zápase,“ kaboní se Radoslav Látal.

Jedenáctku tentokrát skládal s problémy. „Těsně před zápasem nám vypadl ze sestavy Chramosta, který měl nastoupit od začátku. Souček s Polidarem taky měli stop, takže to mělo vliv. Ne však na náš výkon v prvním poločase, kdy jsme byli odevzdaní, málo agresivní,“ nechce hledat alibi.

Tahoun posledních dnů Miloš Kratochvíl sice hrál, jenže…

„Byl jedním z nemocných, do čtvrtka ležel. Nevěděli jsme do poslední chvíle, jestli s námi vůbec pojede. Prodělal střevní virózu, ale chtěl hrát,“ popisuje trenér.

Po změně stran už byli jeho chlapci nebezpečnější, nahrálo jim pochopitelně Vitíkovo vyloučení. „V druhém poločase jsme se zvedli. Po červené kartě jsme začali hrát. Měli jsme nějaké šance a mohli zápas zdramatizovat. Jenže finální fáze nebyla dobrá,“ uznává Látal.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta ze Sparty Praha a David Štěpánek z Jablonce

Jablonec je v tabulce jedenáctý. Dost zásadní roli při hodnocení podzimu sehraje jeho poslední zápas doma s Karvinou.

„Chtěli jsme naši sérii udržet, ale věděli jsme, že jedeme na Spartu… Měli jsme strašně těžký začátek sezony. Pak se sestava konsolidovala, dostali jsme se do pohody, přišla šňůra. Pokud zvládneme Karvinou, měli bychom 22 bodů a hráli bychom o střední skupinu. To jsme chtěli,“ přeje si Látal.

Reklama