Hlavní obsah

Z Jablonce za hvězdným Ronaldem! Nemáte v kufru místo? ptali se kondičního kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně měl být na konci listopadu na jablonecké lavičce v české lize při zápase s Pardubicemi, místo toho bude kouč David Skuhravý čelit v saudskoarabské lize týmu al-Nasr s hvězdným Cristianem Ronaldem. Kondiční trenér posiluje realizační tým klubu al-Akhdoud.

Foto: Sport.cz

Dnes již bývalý kondiční trenér Jablonce se zapojoval i do herních nácviků prvního týmu.

Článek

Když minulý týden dostal nabídku ze Saudské Arábie, váhal, ale nikoliv dlouho. „Po dlouhých rozpravách doma s různými lidmi jsem došel k závěru, že taková příležitost už nemusí přijít podívat se jinam, zdokonalit jazyky a práci. Takže jsem souhlasil a čekalo se pak jen na to, kdy bude odlet,“ popsal pro jablonecký web rychlou akci David Skuhravý, jenž u jabloneckého áčka působil bez pár dnů přesně tři roky.

„Když jsem nastoupil k áčku, splnil se mi sen. Dostal jsem se do první ligy, kam jsem se chtěl dostat od dětství. Posunulo mě to neuvěřitelným způsobem, protože práce s každým hráčem je jiná a moc mě to naplňovalo. Byl jsem v Jablonci 22 let a jsem za to vděčný, že ta příležitost přišla. Moc si toho vážím. Teď přišla nabídka, která se úplně nedala odmítnout,“ přiznal Skuhravý.

Saudskoarabské fotbalové kluby utratily v letním přestupovém období za posily přes miliardu dolarů, téměř 23 miliard korun. Od loňského prosince v soutěži působí vedle Cristiana Ronalda například Karim Benzema či Neymar.

„V kabině v Jablonci padlo i hodně vtipů, jestli nemám volno v kufru,“ usmívá se Skuhravý, syn bývalého hráče i kouče Jablonce a současného trenéra Podbrezové Romana Skuhravého, s nímž odchod do Asie rovněž konzultoval.

„Nejdřív přiznal, že o mě bude mít strach a nedovede si to představit. Ale pak říkal, že v tom vidí ohromnou příležitost dostat se do zahraničí. Teď je v Saúdské Arábii velký boom a dá se říct, že se tam chtějí dostat všichni. Samozřejmě mě to mrzí kvůli Jablonci, mám ten klub v srdci, je to v rozjeté sezóně, ale je to příležitost, která se nemusí opakovat,“ uzavírá David Skuhravý. Jablonec bojující o záchranu nyní hledá jeho nástupce.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG