Hlavní obsah

Bylo to trochu osobní, čtyři góly mě štvou, zmínil gólman Baníku po porážce na Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musel se ohánět. Na Spartě dostal čtyři góly, ale minimálně stejný počet skvělých zákroků ještě předvedl. Fotbalový brankář Jakub Markovič odchytal za Baník Ostrava první ligový zápas, mezi tyče ho postrčila nemoc jedničky Jiřího Letáčka. Určitě nepropadl. „Cítil jsem se dobře, ale čtyři inkasované góly mě štvou,“ zmínil Markovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Baníku Ostrava Jakub Markovič po utkání na Spartě.

Článek

Za Baník dosud nastupoval jen v pohárových zápasech, přičemž ten poslední absolvoval začátkem listopadu proti Zlínu. Někdy chodil za béčko. „Ale nervózní jsem nebyl. Na Spartě už jsem v minulosti chytal, za Baník jsem hrál v pohárech nebo přípravě, s týmem se znám,“ podotkl dvaadvacetiletý gólman.

O tom, že půjde do akce, se dozvěděl kvůli nejasnému zdravotnímu stavu Letáčka na poslední chvíli. „Chtěl jsem se něčím chytit,“ přiznal Markovič.

To se mu povedlo. Ve 23. minutě lapil nájezd Janu Kuchtovi. Za pár minut vytáhl další pokus stejného hráče. Ovšem krátce před pauzou ho křižnou střelou překonal Veljko Birmančevič. „Trefil to o tyčku. Musím se podívat, jestli jsem nestál moc vepředu,“ přemítal gólman Baníku.

Ve druhé půli ho překonal po dalším nájezdu Kuchta. Následně uklízel míč Kuchta do prázdné brány po přihrávce Birmančeviče. Jako poslední ho pokořil nádhernou ranou zpoza vápna Lukáš Haraslín. Těmto třem gólovým ranám mohl těžko zabránit, ostatně i trenér hostí Pavel Hapal přiznal, že před nimi docházelo k individuálním chybám jeho družiny.

„Chyby se ve fotbale normálně dějí. Rozdíl je v tom, že Sparta je oproti jiným potrestá. A to se stalo,“ uvedl Markovič, který ve druhé půli zlikvidoval Haraslínův volej, tvrdou střelu Victora Olatunjiho nebo hlavičku Martina Vitíka z bezprostřední blízkosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta ze Sparty obchází brankáře Baníku Ostrava Jakuba Markoviče před gólem na 2:0.

Proti Spartě měl i speciální motivaci. V létě totiž přestoupil do Baníku ze Slavie, které patřil šest let, byl však na několika hostováních. Ale na rivalitu nezapomněl. „Ve Slavii jsem byl dlouho, rivalita byla. Zůstalo to ve mně, i když teď chytám za jiný klub. Trošku osobní to bylo,“ potvrdil Markovič. Bývalému klubu ale zásadně nepomohl, obrat slávistického konkurenta o body v boji o titul se mu i přes dobrý výkon nepovedlo.

Reklama

Související témata:
Jakub Markovič