Hlavní obsah

Na Spartě jsme dojeli na chyby, čtyři góly jsou moc, zlobil se Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby měl nervy ze železa. Fotbalisté Ostravy sice neodehráli v sobotu na Spartě vůbec špatný zápas, jenže obrana, především stoperská dvojice, vyprodukovala chyb na pět zápasů. Fatálních, nevynucených. „Na chyby jsme dojeli,“ povzdechl si trenér Baníku Pavel Hapal po divoké přestřelce na Letné (porážka 3:4).

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal během utkání se Spartou

Článek

První poločas jste byli více než vyrovnaným soupeřem. Mrzí vás, že odjíždíte z Prahy s prázdnou?

O osudu zápasu rozhodl první inkasovaný gól před přestávkou a výpadek zkraje druhé půle, kdy nám Sparta odskočila na tři góly. Mrzí mě, že jsme v prvním poločase měli hodně situací, které jsme mohli vyřešit daleko líp a dát gól. Nestalo se.

Byl jste překvapený, že jste Spartu v první půli takovým způsobem zaskočili?

Pokud jste dobře organizovaní a dynamičtí v napadání, má s tím problém každý tým. Víme, že v rozehrávce je Sparta silná, proto jsme ji chtěli napadat vysoko. Každopádně ne za každou cenu až u její šestnáctky, abychom si výrazně zmenšili prostory pro vytvoření šancí. Doplatili jsme ale celkově na individuální chyby v defenzivní činnosti.

Svůj den neměli hlavně stopeři Blažek–Lischka. Nezvažoval jste, že do středu obrany v průběhu utkání sáhnete?

Nebylo to ideální, optimální. Chyb bylo celkově dost. Ano, Blažek byl u prvních dvou gólů, ale rval se až do konce. Lischka vážnější chybu neudělal. Na můj vkus jsme měli celkově hodně jednoduchých ztrát, po kterých se dostávala Sparta lehce k míči a byla nebezpečná.

O všechny branky Sparty se podělilo úderné ofenzivní trio Birmančevič, Haraslín, Kuchta. Je těžké tyto hráče uhlídat?

Jsou v neustálém pohybu, jsou vynikající. Je tedy samozřejmě složité na ně hrát. Nicméně nemám pocit, že by nás v první půli Sparta extrémně přehrávala. A pokud bychom neudělali vzpomínané individuální chyby, mohli jsme odjet s mnohem příznivějším výsledkem. Například před druhým inkasovaným gólem podjel Blažkovi míč pod nohou. Jinak by k brance Sparty nedošlo.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Baníku Markovič v zápase proti Spartě

Pro diváky byl zápas atraktivní, viděli sedm gólů. Jak se líbil vám?

Máme po zisku míče dobrý, rychlý přechod do útoku. Věřil jsem, že bychom v tom mohli soupeře zaskočit. Bohužel nám nevycházelo finále. Ale abych odpověděl na otázku – pro trenéra nebyl zápas nic moc. Čtyři obdržené góly jsou příliš.

V brance zaskočil za nemocnou jedničku Jiřího Letáčka Martin Markovič, pro kterého to byl první start v letošní ligové sezoně. Co říkáte na jeho výkon?

Martin vypadal dobře. Jasně, dostal čtyři góly, ale neviním ho ani z jednoho.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.