Hlavní obsah

Bývalý kapitán Plzně o chování Krmenčíka: Je pro mě zklamáním. Nevím, jestli má klidné spaní, řekl Hubník

Plzeň

Aby hostující hráč dostal červenou kartu a celý stadion ho na cestě ze hřiště vytleskal? Bláznivá představa. Během sobotního duelu v Plzni (0:0) se však tento neobvyklý jev stal. Ovace patřily kapitánovi Olomouce Romanu Hubníkovi, legendě Viktorie. Ostatně, domácí příznivci ho uvítali hezky už před výkopem transparentem: Legenda v srdcích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník ze Sigmy Olomouc během utkání v Plzni.

Článek

„Byl jsem samozřejmě rád, jak mě fanoušci přijali. Strávil jsem v Plzni spoustu krásných let. Je vidět, že mě tady mají rádi. Je tu pořád příjemná rodinná atmosféra, budu se sem vždycky rád vracet. Moc fanouškům děkuju, bylo to od nich hezké gesto. Zahřálo mě. Ale červená karta v plánu určitě nebyla," prohlásil Hubník, který na konci prvního poločasu hasil červeným faulem chybnou přihrávku Sedláka.

„Šla na mě pomalá přihrávka, kterou Kopi (záložník Plzně Jan Kopic) vystihl. Chtěl jsem ho co nejvíc odcouvat, potom mi udělal kličku doleva, trefil jsem mu nohu. Jasný faul, vyloučení ," litoval Hubník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Hubník z Olomouce (vlevo) fauluje Jana Kopice z Plzně, sudí za zákrok vytasil červenou kartu.

Byl na sebe naštvaný, že oslabil tým. I proto se snažil o přestávce v kabině spoluhráče co nejvíc povzbudit. „Když jsem pak vyšel v šedesáté minutě ze šatny, hrálo se už deset na deset. Pak byl zápas nahoru dolů, Plzeň měla šance a závary, my jsme měli v závěru dva brejky, ze kterých jsme mohli rozhodnout. Jsem na kluky pyšný, že utkání zvládli a vezeme bod," podotkl Hubník.

Mohlo být pro Sigmu i veseleji, kdyby proměnila některou ze svých šancí. I Hubník se v jedné objevil. Při standardní situaci. „Mohlo to spadnout do brány. Ale můžu všechny ujistit, že bych případný gól neslavil. Ano, přijel jsem v roli soupeře, bojuju za Sigmu, chtěl jsem v Plzni vyhrát. Ale kdybych vstřelil gól, rozhodně bych ho neslavil," narážel Hubník na svého bývalého spoluhráče z Viktorie Michaela Krmenčíka, který před týdnem divoce slavil s fanoušky Slavie svoji trefu proti Plzni.

S Krmenčíkem byl léta v jedné kabině, zažili spolu velké výhry, úspěchy i porážky. Chování někdejšího parťáka, který navíc po dohrávce s Olomoucí skandoval s kotlem Slavie hanlivý pokřik proti Viktorii (Zku...ná Plzeň), odsuzuje.

„Je pro mě velkým zklamáním. Sledoval jsem zápas Plzně na Slavii, jeho reakci absolutně nechápu. Sám moc dobře ví, co udělal. Jestli má teď klidné spaní, nevím," uvedl Hubník, který během sedmi let v Doosan Areně pomohl Západočechům ke třem mistrovským titulům.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice