Hlavní obsah

Bývalý král ligových střelců má po konci ve Spartě nové angažmá

Bývalý král střelců první fotbalové ligy Libor Kozák, kterému vypršela smlouva v pražské Spartě, se stal posilou maďarského celku Puskás Akadémia. Klub z vesnice Felcsút, který před 16 lety založil nynější maďarský premiér Viktor Orbán, o příchodu bývalého českého reprezentanta informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty Praha oslavuje gól během utkání s Karvinou.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník je další akvizicí Puskás Akadémie z české ligy. V úterý do klubu přestoupil z Baníku Ostrava obránce Patrizio Stronati. Od loňska v týmu působí bývalý olomoucký záložník Jakub Plšek i exslávista Rumun Alexandru Baluta. Mužstvo vede někdejší liberecký kouč Slovák Zsolt Hornyák.

Kozák si vyzkouší další zahraniční angažmá. V roce 2008 se vydal z Opavy do Lazia Řím, v Itálii hrál také za Brescii, Bari a Livoro. Působil také v Aston Ville, za kterou si zahrál anglickou Premier League.

Jeho kariéru poznamenala zranění. Předloni se vrátil do české ligy a po vydařeném půlroce v Liberci ho angažovala Sparta. V sezoně 2019/20 se stal se čtrnácti brankami králem střelců. V uplynulém ročníku i kvůli zdravotním problémům odehrál jen 14 ligových zápasů, v nichž dal čtyři góly. V reprezentaci odehrál devět zápasů a vstřelil dvě branky.

Puskás Akadémie skončila v maďarské lize na druhém místě a bude hrát kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

Reklama

Související témata: