Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Kováč je novým trenérem fotbalistů Pardubic

Potvrzeno! Novým trenérem fotbalistů Pardubic se stal Radoslav Kováč. Bývalý reprezentant, jenž dosud vedl v druhé lize Táborsko, podepsal s východočeským klubem smlouvu do června roku 2024. Poslední mužstvo nejvyšší soutěže povede poprvé ve středu v utkání 2. kola domácího poháru ve Velvarech. Pardubice oznámily příchod nového kouče na klubovém webu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Novým trenérem fotbalistů Pardubic je Radoslav Kováč.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Kováč nahradí na lavičce dvojici dlouholetých trenérů Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný, které vedení odvolalo po pěti kolech, v nichž získaly Pardubice tři body. V následujících třech zápasech vedl tým dočasně Pavel Němeček, ani on však nedokázal přerušit sérii porážek.

"Jednání bylo velmi rychlé. Včera začalo, dnes jsme jednání uzavřeli a jsem rád, že tady mohu být," uvedl Kováč. Nově budou u mužstva působit také asistent David Mikula a kondiční trenér Michal Hampel.

"Máme k sobě absolutní důvěru, známe se už z Opavy. Ale známe se i s lidmi, se kterými budeme spolupracovat, tedy s trenérem brankářů Martinem Shejbalem a kondičním trenérem Filipem Kopřivou. Těšíme se na spolupráci a myslím si, že se navzájem můžeme obohacovat," řekl Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Jiří Krejčí byl s kolegou Jaroslavem Novotným odvolán.

Pro Kováče je to druhé trenérské angažmá v první lize, na konci ročníku 2019/20 i v celé následující sezoně vedl Opavu, s kterou sestoupil.

Jako hráč Kováč působil v první lize v Olomouci, Spartě a Liberci, odehrál 234 zápasů a dal sedm gólů. Hrál i ve Spartaku Moskva, West Hamu a Basileji. Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 nastoupil v dresu reprezentačního áčka do 30 utkání a dal dvě branky.

Reklama

Související témata: