Hlavní obsah

Nigérie, Ghana, Malajsie. Jablonec sází na cizince. Přináší něco jiného, vysvětluje Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec se internacionalizuje. Na Střelnici míří v krátkém sledu již třetí zahraniční posila. Podle informací Sport.cz se k týmu v příštím týdnu připojí stoper Ishaku Konda z Ghany, který dříve působil pod současným koučem Severočechů Davidem Horejšem v Českých Budějovicích.

Foto: FK Jablonec

Nigerijský obránce Joshua Akpudje

Článek

Již v pondělí zelenobílé doplnil malajsijský reprezentant Dion Cools jako volný hráč a před týdnem klub posílil Nigerijec Joshua Akpudje z litevského FK Panevežys. Ten ihned Jablonci pomohl k vítězství 3:0 nad Hradcem Králové a mimochodem se stal prvním hráčem tmavé pleti, který kdy nastoupil v jablonecké základní sestavě v české nejvyšší soutěži.

„Hledali jsme možnosti a alternativy, protože jsme měli problém. Padala různá jména. Nakonec padla možnost na Joshuu, kterého jsme sledovali. Chtěl bych poděkovat panu Peltovi, že do toho vložil veškeré úsilí. Samozřejmě to byl risk, protože to nebylo vyzkoušené. Ale má zkušenost i z předchozího angažmá je taková, že takoví hráči do týmu přinášejí něco jiného," vysvětluje jablonecký trenér David Horejš.

Akpudje při premiéře splnil jeho očekávání. „Předtím jsme měli spoustu zápasů velmi dobře rozehraných, vedli jsme, dali dvě branky, ale hrozně gólů jsme dostávali. Proto jsme chtěli posílit mužstvo do obranné fáze, aby se zklidnilo, přišla kvalita a sebevědomí. Joshua tohle proti Hradci Králové přinesl," liboval si Horejš, který by brzy mohl využít i služby Kondeho.

Ghaňan v české nejvyšší soutěži odehrál čtyři zápasy za Dynamo, ale na jaře se kvůli vypršení krátkodobého víza musel vrátit do vlasti. V příštím týdnu by se měl připojit k Jablonci s dlouhodobým povolením k pobytu.

Již ve 2. kole domácího poháru na hřišti Motorletu Praha může Horejš využít dalšího cizince Coolse, který je bývalým mládežnickým reprezentantem Belgie, ale v dospělé kategorii nastupuje za rodnou Malajsii. Největších úspěchů obránce či záložník dosáhl v Bruggách, se kterými vyhrál třikrát belgickou ligu. Na kontě má i devět startů v Lize mistrů. Působil i v dánském Mydtjyllandu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Jovovič z Jablonce.

Když k výše zmíněným třem hráčům připočteme ze současného kádru i Vladimira Jovoviče z Černé Hory, Jablonec by měl mít na soupisce na podzim kvarteto fotbalistů mimo země současné Evropské unie. A těch dosud v zelenobílém dresu kromě výše zmíněných během dvaceti devíti sezon v české nejvyšší soutěži nastoupilo zatím jen čtrnáct.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články