Hlavní obsah

Cadu selhal? Messi i Ronaldo taky nedali několik penalt, zastává se Chytil parťáka

Praha

Sršel aktivitou, zatápěl Zlíňanům a pardubickým fotbalistům dal nakonec i velkou šanci důležitou bitvu týmů pohybujících se na spodku tabulky vyhrát. Mojmír Chytil se v 52. minutě prodral před obránce Matejova, který ho v šestnáctce fauloval. S penaltou však Cadu naložil prachbídně.

Foto: Pavel Mazáč/CNC, Profimedia.cz

Zlínský gólman Matěj Rakovan se natahuje po míči v souboji s Mojmírem Chytilem z Pardubic.

Článek

„Messi s Ronaldem taky nedali několik penalt, nemůžeme mu nic vyčítat. Věřil si na ni," nezatracoval Chytil brazilského exekutora, jenž střelou po zemi takřka do středu brány nechal vyniknout Rakovana. Jenže Východočechy situace bolela. A hodně. „Cadu k tomu měl přistoupit zodpovědněji. On je ale kreativní... Těžko teď radit," prohlásil po remíze 0:0 trenér Pardubic Jaroslav Novotný.

Jeho parta si po změně stran vypracovala i další nadějné příležitosti, Chytil neproměnil povedený průnik, pak hlavičkoval nad. „Udělal jsem to hrozně zbrkle, mohl jsem si to v klidu dát na prsa. A při tom mém sólu jsem měl asi zavřít oči a dát větší ránu," sypal si popel na hlavu pardubický útočník, který ale podal velmi dobrý výkon a patřil k nejlepším hráčům na trávníku. „Chybělo nám dneska lepší řešení finální fáze," připomněl smutně Chytil, jenž nastoupil netradičně na křídle.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Cadu z Pardubic (vpravo) neproměnil penaltu proti Zlínu.

Východočeši provedli i několik dalších korekcí v sestavě. Na kraji obrany pobíhal Kostka, do zálohy naskočil Šimek. Těsně před poločasem navíc stáhli ze hry Tischlera, jehož nahradil Červ. „Emilovi se nedařilo tak, jak jsme očekávali. Chtěli jsme do středu hřiště víc důrazu," vysvětloval Novotný brzké střídání.

Pardubičtí po pěti prohrách v řadě zapsali do tabulky bod a dál zůstávají na čtrnáctém místě ligové tabulky. V dalších utkáních navíc tuší šichtu. Jedou do Jablonce, poté hostí mistrovskou Slavii. „V Jablonci to není nikdy jednoduchý, bude to těžký zápas, snad tam nebude zase minus pět stupňů... Slavia třeba nemá takovou formu, ale v lize zápasy uhrává. Ale dáme do toho všechno a budeme se snažit získat co nejvíc bodů," ujišťuje Chytil.

Reklama

Související témata: