Hlavní obsah

Čekání na Krejčího. Kapitán Sparty už zase nehraje, stihne derby?

Vrátil se jako spasitel. Sotva na sebe poprvé v sezoně navlékl rudý dres, fotbalisté pražské Sparty hned ukončili sérii pěti remíz a vydřeli výhru s Hradcem Králové. V dalším kole pak Ladislav Krejčí mladší v Brně hned dvěma góly přispěl k vítězství 4:0 nad jeho mateřskou Zbrojovkou. Kapitánův návrat na trávníky se ovšem zpomalil. V sobotním duelu 12. ligového kola proti Pardubicím na letenské soupisce už zase chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske se musí obejít bez služeb Ladislava Krejčího. (ilustrační foto)

Článek

Hodinu před zápasem bylo jasné, že duel s Pardubicemi se kapitána netýká. „Kvůli svalovým potížím dnes nebude Krejčí," avizovala Sparta na svém twitterovém účtu.

Třiadvacetiletý reprezentační záložník přišel svou absenci vysvětlit před televizní kameru.

Sparťan Ladislav Krejčí se měl přiznat, tvrdí kouč Jiří Saňák v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Můj rychlý start po zranění měl být postupnější. Nastoupil jsem do dvou celých zápasů, tělo na to reaguje. Čeká nás ještě víc zápasů, tělo není ready na takovou zátěž po třech měsících. Proti Pardubicím hrát nebudu a dělám vše, abych na příští zápasy byl," řekl Ladislav Krejčí pro O2 TV Sport.

Pro Spartu je samozřejmě podstatné, aby kapitán byl fit na příští kolo, kdy v Edenu hraje derby se Slavií.

„Krejčí je pro Spartu faktor X, bojovník a rváč, který na hřišti za tým padne. Najednou tam byl lídr, není náhoda, že přišel a dvakrát se vyhrálo. Vrátil se vlastně jako spasitel," zdůrazňuje televizní expert Jan Rajnoch.

Pro Spartu je pozitivní, že poprvé od úvodního ligového kola koncem července se po zranění vrátil do sestavy záložník Lukáš Haraslín.

Reklama