Hlavní obsah

Krejčí se stal katem svého bývalého klubu, ale góly neslavil. Jsem sparťan i Brňák, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma góly výrazně pomohl k demolici Brna, kde fotbalově vyrůstal. Záložník Sparty Ladislav Krejčí ani jednu z branek, kterými přispěl na stadionu Zbrojovky k vysoké výhře Pražanů 4:0, přímo na hřišti neslavil. Po vydařeném utkání ale netajil spokojenost, že Letenští potvrdili po předchozím domácím vítězství nad Hradcem Králové stoupající formu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Kuchta ze Sparty, Jakub Šural z Brna, Lukáš Sadílek ze Sparty, Hlavní rozhodčí Petr Hocek a Ladislav Krejčí mladší ze Sparty.

Článek

Jaký pro vás zápas v Brně byl?

Hodně speciální. Těšil jsem se na něj celý týden. Vždyť jsem toho ve Zbrojovce hrozně moc prožil. Vychovali mě tady, a tak jsem považoval za naprostou samozřejmost, že nebudu góly slavit.

Co říkáte na to, že jste se stal katem Zbrojovky?

Mým cílem bylo dostat se po zranění do herní pohody a dát nějakou branku. Bez ohledu na to, s kým hrajeme. Vyšlo to zrovna na Brno. Na hřišti vždycky dělám maximum, aby vyhrál můj tým. Já se cítím ve Spartě velice dobře. Stejně jako jsem se předtím cítil ve Zbrojovce. Její stadion v Králově Poli mám hrozně rád. Jsem sparťan i Brňák, byť to možná může přijít někomu divné.

Sparťan Ladislav Krejčí se měl přiznat, tvrdí kouč Jiří Saňák v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Vedoucí gól jste vstřelil z penalty. Bylo jasné, že se jí ujmete?

Máme několik určených hráčů, já patřím k prvním z nich. Věřil jsem si, a tak jsem si vzal míč, a desítku proměnil. Proběhla sice nějaká debata o tom, aby Honza Kuchta pokračoval ve střílení gólů, ale on to v Brně zvládl i bez penalty.

Mohl jste dokonce završit hattrick, avšak třetí trefu vám rozhodčí neuznal...

Míč se mi předtím dotkl ruky, která byla u těla. Pokud ovšem padne po jakékoliv ruce gól, neměl by podle současného výkladu pravidel platit. Což mně sudí potvrdil.

Po zbytečné ztrátě míče jste naopak ještě za stavu 2:0 pro vás pomohl k velké šanci Brnu...

To byla moje velká chyba. Nedostali jsme po ní gól, avšak nastartovala Zbrojovku k náporu. Musím si na to dát pozor. Naštěstí jsme čisté konto udrželi.

Máte tudíž za to, že už se Sparta rozjíždí a dostává se do herní pohody?

První půle v Brně tomu nasvědčovala. Dodrželi jsme v ní všechno, co jsme měli. Nejsem ale spokojený s tím, jak jsme vstoupili do druhého poločasu. Každopádně jsme se ale po šňůře remíz už výsledkově zlepšili. Postupně se do toho dostáváme. Začínáme již předvádět to, co chceme.

Po závěrečném hvizdu jste se dočkal od části brněnských diváků i nelichotivých reakcí. Mrzí vás to?

Trochu ano. Ale dobře vím, jak to se vztahem fanoušků Zbrojovky ke Spartě je. Byl jsem toho součástí. Ta rivalita je obrovská. Takže to i tak trochu chápu.

Jste stále s některými bývalými parťáky ze Zbrojovky v kontaktu?

Za ty tři roky se brněnský kádr dost obměnil. Já už jsem hrával jen se Šuralem, Řezníčkem a Přichystalem. Dodnes si občas napíšeme či zavoláme s Kubou Přichystalem a Filipem Součkem, který teď hostuje ve Zbrojovce ze Sparty.

Reklama