Hlavní obsah

Čekání pokračuje. Krutý výsledek. Chybělo i štěstí, smutní trenér Budějovic

České Budějovice

Z jeho tváře byl patrný smutek. Trenér David Horejš si dál láme hlavu, jak utnout s Českými Budějovicemi čekání na ligovou výhru. Smutná série fotbalistů Dynama se natáhla už na deset zápasů, v úterý přitom vše nasvědčovalo tomu, že bude na Střeleckém ostrově veselo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vyrovnávacího gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Jihočeši už ve 12. minutě vedli nad Olomoucí o dva góly, přičemž další šance ještě neproměnili. „První poločas byl z naší strany velice dobrej. Byli jsme lepším týmem," chválil Horejš tým, který v předešlých pěti utkáních vstřelil pouze gól a naopak často inkasoval po standardních situacích. Jenže právě z nich Sigmu v úterý s mladými dravci v sestavě srazil.

„Je to určitě plus. Věděli jsme, že musíme udělat nějaký změny, zareagovat a do týmu přinést novej impuls. Havel, Valenta i Vais předvedli velice slušnej výkon. Celkově jsme měli pasáže, kdy jsme hráli fakt kvalitní fotbal, bohužel jsme nebyli odměněni třemi body," litoval budějovický kouč.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost fotbalistů Českých Budějovic po gólu proti Olomouci.

Klíčový moment nastal v 63. minutě, kdy hlavní arbitr nařídil po konzultaci s VAR penaltu za ruku Javorka v šestnáctce. „Do té doby jsme měli zápas pod kontrolou, bohužel pak přišel pokutový kop a snížení... Dostali jsme dneska dva smolné góly. Mrzí to. Výsledek je pro nás krutej. Klukům není co vytknout, zápas odpracovali velmi dobře. Penalta rozhodla, jinak bychom zápas myslím zvládli," řekl po remíze 2:2 Horejš, jenž před dvěma lety dovedl Dynamo zpět do první ligy a v loňské nováčkovské sezoně bojoval s mužstvem ve skupině o Evropu.

Ještě v úvodu letošní jarní části to vypadalo pro Dynamo skvěle. Mužstvo šlapalo a atakovalo pohárové příčky. Pak ale přišla výsledková krize, z níž se Budějovicím stále nedaří vymanit. V posledních dnech se objevují spekulace o Horejšově nejisté pozici na lavičce.

„Řekli jsme si, že tohle řešit nebudeme. Chceme se soustředit na náš výkon a myslím si, že byl proti Olomouci z naší strany velmi dobrý. Vidím na hráčích, že s tím chtějí něco udělat a dneska tomu šli v zápase naproti. Chybělo kousek štěstí," povzdechl si Horejš.

Reklama