Hlavní obsah

Čelůstka se těší na nový hradecký stadion. Kéž bychom se tam výhrou nakopli, uvítal by obránce Ševců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém ligovém kole urvali v domácím duelu s Libercem za remízu 1:1 premiérový bodík v sezoně, avšak na první výhru dál čekají. Další příležitost připsat si plný bodový zisk budou mít fotbalisté Zlína v neděli v Hradci Králové, který však po jeho návratu do nejvyšší soutěže v roce 2021 ještě neporazili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Tomáš Čelůstka ze Zlína.

Článek

„Toto vůbec neřešíme. Každé utkání je jiné a obě mužstva budou v odlišných sestavách než v předchozích sezonách," tvrdí dvaatřicetiletý obránce Ševců Tomáš Čelůstka. „Čeká nás prostě další důležitý zápas, který budeme chtít zvládnout. Bylo by skvělé, kdybychom v Hradci uspěli a výhrou tam se nakopli," uvítal by.

V hlavě má pořád ještě předchozí utkání s Libercem, v němž mnoho nechybělo, aby Zlíňané na svém stadionu v závěru otočili skóre ve svůj prospěch. Jenže radost z vítězného gólu jim v nastaveném čase kvůli ofsajdu VAR vzal.

„U mě stále ještě převládá z plichty zklamání. Měli jsme na výhru. Šance jsme bohužel nedokázali přetavit v rozdílovou branku," štve Čelůstku i s odstupem času. „Kromě úvodního duelu v Karviné jsme zatím nepředváděli špatné výkony, avšak máme pouze jeden bodík, a to je málo," uvědomuje si fotbalista, který se po minulé sezoně vrátil z angažmá na Kypru po dvanácti letech do klubu, v němž fotbalově vyrůstal.

Podle něj narazí Zlíňané o víkendu na nevyzpytatelný tým. „Hradečtí teď hrají lépe doma než venku. Těží z nového stadionu. Vypadá moc hezky. I já se na krásnou arénu těším. Diváci určitě poženou domácí, avšak bouřlivá kulisa by měla nabudit i nás," očekává zkušený bek.

Pochopitelně zaznamenal, že Východočeši v letní pauze vyměnili trenéra. Velezkušeného Miroslava Koubka, jenž se přesunul do Plzně, nahradil Jozef Weber. „Vyznává trochu jinou filozofii," říká Čelůstka v narážce na to, že Hradečtí nyní sázejí především na dobře organizovanou hru a kolektivní pojetí.

V nedělním odpoledni, kdy budou Moravané bojovat na východě Čech o důležité ligové body, vyvrcholí ve Zlíně a v okolí tradiční automobilová Barum rally, která každoročně přiláká do Baťova města tisíce motoristických fanoušků. „Já mám auta rád a jako kluk jsem Barumku hodně sledoval. Teď mám ale děti, jde to už trochu mimo mě," tvrdí Čelůstka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.