Hlavní obsah

Zasloužili jsme si vstřelit vítězný gól, míní Fantiš. Mrzí ho úvodní propadák v Karviné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíli před koncem ligového zápasu s Libercem se zdálo, že zlínští fotbalisté urvou premiérovou výhru v sezoně, avšak VAR jejich radost z gólu, který vstřelili v nastaveném čase, kvůli postavení mimo hru záhy uťal. Útočník Ševců Antonín Fantiš netajil z domácí remízy 1:1 zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Zlína Antonín Fantiš (vpravo) v souboji s libereckým Matějem Chalušem.

Článek

„Máme první bodík, ale vítězství by bylo pochopitelně mnohem lepší," posteskl si. Připustil, že poté, co jeho střídající parťák Kovinič dopravil v závěru balon do sítě, zažíval nádherné pocity obrovské euforie. „To, že zasáhne videorozhodčí, se teď ve fotbale občas stává. Ofsajd to prý skutečně byl. My jsme si ale rozhodující branku dát zasloužili," byl Fantiš přesvědčený.

Útěchou mu bylo, že Zlíňané podali slušný výkon. „Až samozřejmě na začátek zápasu. Ten nám utekl. Inkasovali jsme po chybné rozehrávce. Využitá standardka nás pak dostala do pohody. Myslím, že naše hra měla docela slušné parametry. Jen škoda, že jsme nepřidali druhý gól," zalitoval.

Fantiš vnímal jistou rozladěnost zlínských fandů, jimž se nelíbily nakrátko rozehrávané rohové kopy jejich týmu. „Tentokrát jsme z nich skutečně mnoho nevytěžili. Ale příště to třeba vyjde. Máme i variantu dlouhých centrů do soupeřovy šestnáctky. Jsme v tomto směru variabilní," tvrdil.

V duelu s Libercem nastoupil na hrotu zlínské sestavy a statečně se bil s urostlými zadáky Slovanu. Měl podíl na vyrovnávací brance Moravanů. „Dělal jsem vpředu, co jsem mohl. Dost jsem toho taky schytal, ale já nemám problém ránu přijmout," usmál se Fantiš. Zatímco některé jeho spoluhráče i protihráče chytaly v úmorném vedru v závěru do noh křeče, sám se cítil na hřišti docela dobře. „Počasí nám pochopitelně moc nenahrávalo. Odtrénoval jsem ale celou letní přípravu, fyzicky jsem na tom slušně," liboval si.

Očekává, že po třech úvodních porážkách bude i plichta s Libercem pro Zlíňany značným povzbuzením. „Věřím, že už budeme bodovat pravidelně. Pořád mě hrozně mrzí naše vysoká porážka na úvod sezony v Karviné. To utkání jsme totálně promrhali. Pak jsme hráli se Spartou a na Slavii. Tedy s týmy, které jsou někde jinde. Vyšli jsme bodově naprázdno, ale rozhodně jsme v zápasech se špičkovými mužstvy obstáli," těší Fantiše.

Související témata:
  Teplice - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.