Hlavní obsah

Červená! Liberec se po vyloučení kapitána zlobil, hvězda Baníku kritizovala video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpačitě rozhazoval rukama a dokola se rozhodčího ptal: „Proč?“ Liberecký kapitán Theodor Gebre Selassie nedohrál zápas s Baníkem (0:0), na konci první půle po zásahu videa místo žluté schytal červenou kartu. Slovan měl do té doby navrch, oslabení ho zbrzdilo. A Baník? Tomu nepomohla k výhře ani dlouhá přesilovka. „Za mě to červená nebyla,“ vzkázal liberecký trenér Luboš Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Theodor Gebre Selassie z Liberce.

Článek

„Je to třetí domácí zápas za sebou, kdy řešíme nějaké sporné situace," zklamaně poznamenal liberecký trenér Luboš Kozel. „Za mě to červená karta není, ale vím, že plno lidí bude mít jiný názor. Theo navíc nejdřív zasáhl balon a pak trefil Plavšiče podrážkou do kotníku. Bylo nám vysvětlováno, že když je zákrok na kotník, měla by to být žlutá. Jakmile nad kotník, je to červená karta."

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Matoušek z Liberce a Nemanja Kuzmanovič z Ostravy.

Tahle situace obrátila prosluněné nedělní odpoledne pod Ještědem naruby. Liberec byl od začátku lepší a měl několik tutovek, které pochytal ostravský brankář Jan Laštůvka. Jenže pak šel Slovan do deseti a na konci první půle Ladislav Almási mohl poslat Baník do vedení

Ostravský tým nakonec dlouhou přesilovku nevyužil, za celý zápas stihl jen dvě přímé střely na branku. Byl to naopak Liberec, kdo měl i v oslabení k vítězství blíž.

„Červená karta pro Gebre Selassieho? Neviděl jsem to, nebudu se k tomu vyjadřovat," řekl Pavel Vrba, trenér Baníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Vrba.

Čtyřicetiletý veterán Laštůvka byl sdílnější. „Dneska se s videem posuzuje všechno. Už když hráč jde do skluzu, má strach. Červená karta zápasu nepomohla," pravil Laštůvka. „Na video se teď spoléhá hodně. Když ještě ve fotbale nebylo, tolik červených se nerozdávalo. Nikdo nepozná, jestli chce hráč soupeře zranit nebo dojet. Jestli je síla kontaktu taková, aby to opravdu bylo na červenou. Je to hodně složité na posouzení. Za mě video spíš škodí."

Baník si další ztrátou zavařil a zůstává namočený v ligovém podpalubí. „Jestli tak dlouho hrajete proti deseti lidem a získáte bod, je to málo. Nepředvedli jsme takový výkon, abychom si zasloužili víc. Chybělo mi víc přihrávek z křídelních prostorů do vápna i víc příležitostí. Dopláceli jsme na špatnou mezihru, ve finální fázi nám scházela kvalita," mrzelo kouče Vrbu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gigli Ndefe z Ostravy.

„Spokojení být nemůžeme," smutně vykládal Laštůvka. „Liberec nám vyloučením nahrál, ale druhý poločas od nás vůbec nebyl dobrý. Byli jsme zbytečně ustrašení a úplně jsme znervózněli. Nemůžeme být takhle pos*aní."

A Liberec? Navzdory oslabení hrál aktivně, i ve druhé půli měl šance a remíza pro něj byla málo. „Tenhle bod bereme s pokorou, přesto jsem zklamaný, že jsme nevyhráli. Chyběl nám jen gól. V deseti jsme se soustředili na defenzivu, ale pořád jsme chtěli být aktivní. Největší šance jsme měli my," říkal liberecký kouč Luboš Kozel. „I když jsme hráli většinu zápasu o deseti, zasloužili jsme si vyhrát."

Reklama