Hlavní obsah

Červená, vyřazení ze základu i promluvy od Koubka. Opora Plzně je ale zpět a pálí pro syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z druhé vlny si naběhl na přihrávku Pavla Šulce a bezpečně překonal Petra Mikulce v brance Mladé Boleslavi. Pak se plzeňský krajní bek Cadu mohl společně s týmem běžet radovat k domácímu plzeňskému kotli, aby si na závěr oslav vyžádal míč a zasunul si ho pod dres. Tak, jak to nadcházející otcové dělají.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Obránce fotbalové Plzně Cadu (vpravo) kroutí na západě Čech svou první kompletní sezonu.

Článek

„Oslava patřila ženě a synovi, kterého čekáme. Bude se jmenovat Miguel, snad se z něj stane také fotbalista. To se ale ještě uvidí,“ usmívá se Cadu.

Důvodů k radosti měl 26letý Brazilec hned několik. Nejenže otevřel skóre nedělního duelu a přispěl k výhře 3:0, ale sám se na střeleckou listinu Viktorie zapsal opět po více než třech měsících.

„Dlouho jsem neskóroval. Bylo to složité, ale makal jsem na tréninku a za trefu jsem hodně rád,“ popisuje. Zároveň prožíval složité poslední týdny. Od červené karty v odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy na půdě Fiorentiny nebyl třikrát po sobě v základní sestavě. Vrátil se do ní až v neděli s Mladou Boleslaví.

Jenže na pravé straně, jelikož levou lajnu obsadil 21letý Francouz Cheick Souaré. „Jak se Souaré prezentuje, to je nádhera. Cadua, u kterého jsme si povšimli, že trochu zneklidnil, z pozice vytlačil,“ nastiňuje trenér Miroslav Koubek.

Caduovi ale říkal, ať zachová klid, že realizační tým bude sestavou rotovat. „Trochu znervózněl, poznamenalo ho to. Měli jsme rozhovor a vysvětlili mu, že není důvod k panice, že je klíčový hráč, na kterém stavíme. Zareagoval dobře. V neděli podal výkon, jaký si představujeme,“ dodává kouč.

Sám Cadu přiznává, že po Fiorentině se necítil optimálně: „Byl jsem trochu dole. Kluci mi ale pomohli, potřeboval jsem čas a s Boleslaví se mi tvrdá práce vrátila.“

Nadcházející otec kroutí ve Viktorii první kompletní sezonu. Většinu minulého ročníku hostoval v Baníku Ostrava, do Plzně pak přišel v létě 2022 z Pardubic. A chtěl by konečně trofej, na kterou může dosáhnout už 22. května ve finále MOL Cupu proti Spartě.

„Je to velká motivace pro celý klub. Hrajeme doma, každý v Plzni chce vyhrát, když už je pro nás domácí soutěž bohužel nedosažitelná. Vyhrál jsem druhou ligu s Pardubicemi, ale tohle by byla první velká trofej v Česku. Hodně se těším,“ vzkazuje Cadu.

Je dost možné, že se objeví v základní sestavě. Jen pravděpodobně opět napravo, protože Souaré má momentálně navrch. Říká to sám Koubek, i když přiznává, že začátky zimní posily z Vyškova nebyly optimální.

„Musíme pochválit naše skautské oddělení. Nepochybovalo o něm. Souaré se v novém prostřední potřeboval adaptovat, hlavně na soustředění ve Španělsku nebylo očekávání naplněné. Měl také zdravotní problémy. Od návratu do Česka se ale stabilizoval. Je to vynikající hráč s bystrým myšlením, technikou, bleskově rychlým řešením situací pod tlakem. To jsme věděli a teď to začíná prodávat. Má skvělou koncovku dokonce i pravačkou. Výborný hráč,“ oceňuje Koubek.

Související témata:
Cadu (fotbalista)
Cheick Souaré
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace.